Razgovor direktorice Božice Palčić i tajnice Ljerke Vresk i Kay-Sven Hähnera iz HC Leipziga // Foto Ivan Čičin-MašanskerZajedničkom večerom u hotelu Ramada u njemačkom gradu, sjedištu Adidasa, Herzogenaurachu, označen je početak službenih događanja nove sezone muške Velux EHF Lige prvaka i ženske EHF Lige prvakinja. U Njemačkoj se nalaze i predstavnici RK Croatia osiguranja Zagreb, koji se u izvlačenju grupne faze nalaze u drugom ”loncu” te RK Podravke Vegete, koja je smještena u treću jakosnu skupinu.

Ljerka Vresk s djelatnicom EHF-a Ivanom Jelić // Foto Ivo Čičin-MašanskerVečera je poslužila za rukometne razgovore i saznanje ambicija pojedinih klubova. No, to su večernje priče, druge će biti nakon određivanja skupina. Svi će reći da je moglo i bolje, ali ženski rukomet je ojačao, mnoštvo klubova je izjednačeno, natjecanje iduće sezone dobiva nove dimenzije i nije lako prognozirati.

Herzogenaurach nije blizu, pokraj je Nürnberga, i iz Koprivnica ima 728 kilometara, za što je i brzim automobilom, uz tri odmora, potrebno desetak sati. No, propisi su EHF-a takvi da je sudjelovanje u svečanosti izvlačenja obaveza koja se ne bi smjela propustiti. Zato se u petak u cjelokupnom programu po našoj procjeni može očekivati blizu stotinu sudionika.

Predstavnice RK Podravke u razgovoru s direktorom Krim Mercatora Goranom Dujićem // Foto Ivo Čičin-MašanskerAkreditiranje sudionika počinje od 10 sati, a u 11 sati u Adidas Brand Centru počet će izvlačenje skupina Lige prvakinja 2012/2013. Izvlačenje Velux EHF Lige prvaka 2012/2013. je iza toga. Potom slijedi prostor za novinare, za razgovore i druženje uz lunch buffet.

Domaćin izvlačenja Adidas, organizirao je za sudionike i posjet svojem prodajnom centru u vremenu od 13 do 15 sati.

Izvlačenje se može izravno pratiti i na ehf TV.com.