S utakmice Hypo - Podravka Vegeta u Beču // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u petak i subotu 18. i 19. kolovoza sudjeluje na prvom od dva ovosezonska turnira. u Ljubljani se održava 14. memorijalni turnir Vinko Kandija na kojem sudjeluju prvak Austrije i kvalifikant za Ligu prvakinja Hypo Niederösterreich, prvak Crne Gore i sudionik Lige prvakinja Budućnost, domaćin, prvak Slovenije i sudionik Lige prvakinja Krim Mercator i prvak Hrvatske i kvalifikant za Ligu prvakinja Podravka Vegeta.

Raspored turnira

Petak, 18. kolovoza

17,30 Hypo Nö – Budućnost

19,30 Krim Mercator – Podravka Vegeta

Subota, 19. kolovoza

10,00 Krim Mercator – Hypo Nö

12,00 Budućnost – Podravka Vegeta

17,30 Podravka Vegeta – Hypo Nö

19,30 Krim Mercator – Budućnost

SEDAM NOVIH U KRIM MERCATORU

Karakteristika ovogodišnjeg turnira je nastup pomlađenih ekipa podgoričke Budućnosti i koprivničke Podravke Vegete, ali i značajni priljev igračica u Krim Mercator: njih sedam! Naime, dres ljubljanskoga rukometnoga kluba prvi puta će odjenuti srednja vanjska Grkinja Lamprini Tsakalou, lijeva vanjska Crnogorka Jelena Despotović, kružna napadačica Ukrajinka Olga Perederij, lijeva vanjska Šveđanka Maria Adler te Slovenke srednja vanjska Tjaša Stanko, povratnice lijevo krilo Tamara Mavsar i kružna napadačica Sanja Gregorc.

HYPO ISTI KAO I U BEČU

Bečki Hypo objavio je igračice za sezonu 2017/1018. Uglavnom su to igračice koje su igrale utakmice s Podravkom Vegete početkom mjeseca u Beču.

To su:

Vratarke Olga Sanko, Anna Hajgato, Verena Flöck

Kružne napadaćice Sonata Vijunaite, Hildigunnur Einarsdottir, Mona Magloth, Edona Krasniqi

Lijeva krila Mirela Dedić, Tanja Posch, Klaudia Dalnoki

Desna krila: Kitti Kiss, Melanie Krautwaschl, Miriam Schaupp

Vanjske igračice: Gorica Aćimović, Marina Topić, Lena Mittendorfer, Elena Berlini, Teodora Magurean, Claudia Wess

NOVA ERA BUDUĆNOSTI

Od nove sezone počinje i nova epoha najtrofejnijeg crnogorskog kluba. Budućnost s mladim igračicama i bez nosilteljica igre iz prethodnih sezona počinje fazu u kojoj je prije svega potrebno strpljenje i naporan rad, kako bi nova generacija dostigla razinu prethodnih koje su s velikim uspjehom predstavljale podgorički klub i crnogorsku reprezentaciju na međunarodnoj sceni, piše na službenoj web stranici Budućnosti.

Iz Budućnosti su otišla jaka imena europskog rukometa: Kristina Neagu, Katarina Bulatović, Dragana Cvijić, Kinga Ahruk i Neli Irman, a karijeru je završila Biljana Novović. Treneru Draganu Adžiću na raspolaganju su vartarke Darly Zokebi de Paula i Marta Batinović i igračice u polju Milena Raičević, Sanja Premović, Đurđina Jauković, Itana Grbić, Đurđina Malović, Ema Ramusović, Dijana Ujkić, Ivona Pavićević, Matea Pletikosić, Kristina Laslo, Anastasija Babović i Suzana Lazović te mlade Tanja Brnović, Enisa Đoković, Milica Čarapić, Branka Konat ar i Tea Marinović.

PODRAVKA VEGETA KOMPLETIRANA S JUNIORKAMA STALNIM ČLANICAMA PRVE EKIPE

Na pripremnim utakmicama s Hypom u beču za Podravku Vegetu nastupale su kadtekinje Tena Petika, Lea Franušić, Karla Petričević i Elena Popović. One su sada na EP kadetkinja u Slovačkoj, pa će se u prvu ekipu vratiti juniorke i standardne članice Ivona Mrđen, Korina Karlovčan, Lara Pavlović i nova vratarka Magdalena Ećimović.

Svim ekipama prvenstveno će cilj biti uigravanje ekipa kojea su potpuno obnovljene, pa zanimljivosti neće nedostajati.