Žustro na treningu Érda i Podravke Vegete // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u srijedu igra prvu utakmicu na Erima međunaordnom turniru u Mađarskoj. Organizator turnira je domaći ETV Érdi VSE, a utakmice s igraju u Érdu i obližnjem Budaörsu, oba grada nalaze se u jugozapadnom predgrađu Budimpešte. Sudjeluju domaći Érd, sprski prvak Zaječar, makedonski Vardar, koji je prošlog tjedna u dva navrata gostovao u Koprivnici te hrvatske prvakinje Podravka Vegeta.

Neven Hrupec daje upute prije treninga // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrvu utakmicu Podravka Vegeta igra u srijedu 22. kolovoza u 17,30 sati u Budaörsu. U 19,30 sati u Érdu sastaju se ETV Érdi VSE i Vardar. Poraženi iz ovih susreta u četvrtak u Érdu, s početkom u 17,30 sati igraju za 3. mjesto, a u 19,30 pobjednici u istom gradu igraju za 1. mjesto.

Predviđene su i invidualne nagrade, kako je to već uobičajeno, za najbolju igračicu, golmanicu, strijelca.

ZAJEDNIČKI TRENING

Bulath: nema prolaza // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utorak navečer domaći Érd i Podravka Vegeta trenirali su istodobno u dvorani u Érdu u kojoj će se igrati finalne utakmice i u kojoj je Podravka Vegeta prošle sezone bila pobjednikom (sudjelovali su Érd, Metz, Veszprem i Podravka Vegeta). Trening su zajednički koncipirali domaća trenerica Edina Szabó i trener Podravke Vegete Neven Hrupec, uz sudjelovanje svih trenera s obje strane.

Svaka ekipa imala je vlaastito zagrijavanja, zatim rad s loptom, a nakon toga je slijedilo uvježbavanje obrana-napad, u čemu su naizmjence, jedna nasuprot drugoj na jedan gol sudjelovale obje ekipe.

Na kraju je slijedila kratke trening utakmica, od otprilike 20 minuta, u kojoj je trener Hrupec dao prigodu svim igračicama, a u Mađarskoj ih je 14. Nije da je to ”olimpijski stil” s brojem igračica, već mjere štednje, a i pitanje je koliko bi, uz već sedam, vremena i prostora u dvije utakmice našle još dvije mlade igračice Podravke Lino.

Pazi na Kiku: Franić na slici lijevo // Foto Ivo Čičin-MašanskerU ekipi Érda uz Alju Koren iz Krima je i hrvatska reprezentativka, nekadašnja Podravkina igračica) Kristina Franić, udana Elez. Nakon Olimpijskih igara imala je samo sedam dana odmora, a već dva dana je s ekipom u doziranom treningu, ali će igrati na turniru. Kika je rekla da je u Mađarskoj s mužom Ivanom (nekadašnjim nogometašom Slavena Belupa), koji je u utorak trenirao s Érdom, a još važe hoće li potpisati za Érd ili budimpeštanski Vasas. Sve je to blizu, pa mnoge igračice Érda, a znamo od ranije i za Dunaferr i druge, stanuju u Budimpešti i igraju za klubove iz okolice.

Franić i Žderić u dalmatinskim razgovorima // Foto Ivo Čičin-MašanskerU Érdu je strahovito vruće, u (školskoj) dvorani je iscrpljujuće. Ne zna se kako je u Budaörsu, ali neće u srijedu biti ništa hladnije vrijeme. Kako Podravka Vegeta igra bez reprezentativki rezultat nije primaran, ali ne treba sumnjati da će se rukometašice boriti isto kao i na prijateljskim utakmicama s Vardarom i Zvezdom.

Reprezentativke se priključuju ekipi u petak 24. kolovoza na treningu koji će početi u 16 sati, a ekipa se vraća iz Mađarske u noći od četvrtka na petak. Još jedna mjera štednje. A i u busu je ugodnije spavati nego u sobama.