Reprezentativke u gradu // Foto Ivo Čičin-MašanskerHrvatska ženska rukometna reprezentacija posjetila je u subotu prijepodne koprivnički Zrinski trg, gdje su se igračice družile s građanima i pozvale ih na nedjeljnu kvalifikacijsku utakmicu sa Švedskom. Odlazak na Svjetsko prvenstvo u prosincu u Danskoj izborit će reprezentacija koja u dvije utakmice izbori bolji ukupni omjer, a uzvrat je sljedeće nedjelje u Stockholmu.

Mlade snage i reprezentacija // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Koprivnička se utakmica igra danas u nedjelju u gimnazijskoj sportskoj dvorani s početkom u 17,15 sati, cijena ulaznica je 30 kuna, a prijenos će biti na HTV 2. U sklopu subotnjeg druženja s reprezentacijom, najmlađi zaljubljenici u rukomet zaigrali su street handball, koji ih je oduševio i zabavio, a nakratko su imali priliku zaigrati i rukomet s hrvatskim reprezentativkama. Najbolja ekipa u street handballu osvojila je, između ostalog, i ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu sa Švedskom, dok su svi sudionici dobili prigodne darove.

Rukomet na ulici // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Rukometašice su porazgovarale s navijačima, dijelile autograme i majice, podržale najmlađe da treniraju rukomet te su još jednom pozvale sve da ih u nedjelju u što većem broju dođu podržati u borbi za Svjetsko prvenstvo u Danskoj.

– Ako ih hoćemo dobiti, moramo im parirati trkom, odnosno da dovedemo utakmicu pred jedan i drugi gol, da spriječimo njihovu polukontru i brzi centar i mislim da onda imamo dobre šanse da dobijemo. Igramo u Koprivnici i nadamo se dobroj atmosferi u reprezentaciji, ali činjenica je da Švedska u ovom trenutku ima bolji rejting i dobru ekipu s puno kvalitetnih igračica. I nakon Europskog prvenstva pokazuju da bronca koju su osvojili u Hrvatskoj nije slučajna. Mislim da ćemo se dobro ”potući”, da ćemo im dobro parirati i da ćemo ih na kraju dobiti – najavio je hrvatski izbornik Goran Mrđen.

Rukomet na ulici // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Sonja Bašić pozvala je navijače:

– Bitno nam je da nas podrži što više ljudi, to nam puno znači. Nadamo se da će u nedjelju biti puna dvorana.

Član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza zadužen za rukomet Ozren Matijašević rekao je da osjeća pozitivnu napetost:

– Situacija u reprezentaciji je dobra, cure su svjesne da moraju dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu da se postigne pozitivan rezultat. Svjesne su da gorak okus koji je ostao nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu mogu isprati samo one, nitko drugi, i spremne su dati sve od sebe. Koprivnica je rukometni grad, ženski rukomet je vodeći sport u Koprivnici, Podravka je europski mega-klub i gostoprimstvo ovih ljudi je takvo da reprezentaciji ništa ne nedostaje – rekao je Matijašević.

(Izvor: PR HRS-a i Koprivnica.net)

Dijeljenje autograma // Foto Ivo Čičin-Mašansker