Miranda Tatari i Darko Koren na otvorenju // Foto KC-KŽ županijaPod geslom “Svi za jedno Hrvatsko naj” na Zagrebačkom velesajmu danas, u srijedu, otvoren je 1. sajam županija. Sajam je otvorio predsjednik Republike Ivo Josipović, dok su župani, među kojima i koprivničko-križevački Darko Koren, te ministar regionalnog razvoja Branko Grčić, sudjelovali na okruglom stolu o ulozi županija u novoj podjeli Hrvatske te o ruralnom i regionalnom razvoju Hrvatske.

 

Prvi sajam županija na Zagrebačkom velesajmu održava se od 19. do 23. rujna, a cilj izložbi je da se na jednom mjestu prikaže gospodarska i kulturno-turistička ponuda svih hrvatskih krajeva.

Kako su ove godine održane Olimpijske igre na današnjem otvorenju predstavljeni su sportašice i sportaši iz svake županije. Sportašice su bile odjevene u tradicijsku nošnju kraja iz kojeg dolaze, a sportaši su nosili županijske zastave.

Miranda Tatari i Darko Koren na otvorenju // Foto KC-KŽ županijaKoprivničko-križevačku županiju predstavljao je višestruki olimpijac Branko Zorko, te u ime šest ovogodišnjih koprivničkih olimpijki, kapetanica rukometne reprezentacije i Podravke Vegete Miranda Tatari.

Objavljujemo sliku svečanog otvorenja (uz naslov), na kojoj su Miranda Tatari i Darko Koren lijevo. Taj dio smo i povećali (vidi drugu sliku).

Nakon prijepodnevnog protokolarno-marketinškog nastupa, Tatari je popodne morala na trening: u petak se igra utakmica Regionalne lige s Lokomotivom.