Hrvatska - Finska // Foto hRSVečerašnjom pobjedom od 29:20 (16:11) nad reprezentacijom Finske hrvatske juniorke izborile su plasman na Europsko prvenstvo što će se ovoga ljeta igrati u Sloveniji. U drugoj utakmici 2. kola kvalifikacija u Đurđevcu Nizozemska je pobijedila Ukrajinu s 32:17 (13:10). Hrvatskoj je još preostao susret 3. kola sutra, u nedjelju, s Ukrajinom (u 13 sati). Naše juniorke imaju četiri boda, Nizozemska i Ukrajina po 2, Finska je bez bodova. Uz Hrvatsku izgledno je da će se na EP plasirati i Nizozemska.

Najbolje su u redovima Hrvatske ponovo bile Japundža i Kalčić, koje su mrežu Finske pogodile svaka po sedam puta. Ećimović i Lucija Bešen također su se iskazale na vratima. Kao i protiv Ukrajine najbolja Finkinja bila je Emma Aarnio s četiri postignuta pogotka. Za Podravku Vegetu ohrabrenje je što je zaigrala oporavljenica od ozljede Ivona Mrđen i postigla 3 gola. Podravkina Karlovčan dala je četiri, a Pavlović jedan gol.

UTAKMICA 2. KOLA 4. GRUPE KVALIFIKACIJA ZA JUNIORSKO EP

HRVATSKA – FINSKA 29:20 (16:11)

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole.

HRVATSKA: L. Bešen, Ećimović 1; Japundža 7, Karlovčan 4, Mikolić, Kalčić 7, Lukić 4, Mrđen 3, Kapetanović 1, Jurlin 1, Dobrić, Adamić, Majetić, Čivljak, Pavlović 1, Mrazović. IZBORNIK: Ivan Jerković.

FINSKA: Erhovaara, Wolff, Wasström; Aarnio 4, Wickström, Lehtola 1, Jakimova 2, Heikkinen, Nyström 3, Horsma, Peitsaro, Norrgrann 2, Laasio 3, Voutilainen 3, Byström, Degereth 2.IZBORNIK: Tommy Suoraniemi.