Raspored Đurđevac(PREMA OBAVIJESTI HRS-a) – Hrvatske juniorke ovog će vikenda u Đurđevcu tražiti prolaz na Europsko prvenstvo što se od 27. srpnja do 6. kolovoza održava u Sloveniji. Protivnice mladim hrvatskim rukometašicama vršnjakinje su iz Nizozemske, Ukrajine i Finske. To će biti borba za prolazak na treće veliko natjecanje. Naime, na Europskom kadetskom prvenstvu 2015. u Makedoniji bile su šeste, dok su prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj stigle do četvrtfinala i na kraju zauzele osmo mjesto. Iz kvalifikacijske grupe 4 na Europsko prvenstvo prolaze prve dvije ekipe.

Lista izbornika Ivanom Jerkovića:

Magdalena Ećimović – Split 2010, Lucija Bešen – Sesvete Agroproteinka, Lea Beličev, Dora Lukić, Leonarda Kapetanović, Paula Adamić i Gabrijela Jurlin – sve Lokomotiva, Korina Karlovčan, Lara Pavlović i Ivona Mrđen – sve Podravka Vegeta, Tena Japundža – Umag, Katja Mikolić i Antonia Čivljak – obje Arena, Anna Dobrić i Antonela Kalčić – obje Zamet, Lucija Zeba – Korarmisleny HC (Mađarska), Katarina Mrazović – Ivanić i Sandra Majetić – Union St. Polten (Austrija).

U stručnom stožera, uz izbornika Jerkovića su zi , čine trener Ante Burger, trener vratarki Goran Trajkovski, fizioterapeut Bojan Strelec i tehniko Iva Kanjugović.

RASPORED UTAKMICA NA KVALIFIKACIJAMA ZA EUROPSKO PRVENSTVO, ĐURĐEVAC

Kvalifikacijsku grupu 4 Hrvatska otvara susretom protiv Nizozemske, a upravo bi ta utakmica trebala na kraju odlučivati o prvom mjestu u skupini

Petak, 17. ožujka
17 sati Finska- Ukrajina
19 sati Hrvatska – N izozemska

Subota, 18. ožujka
16 sati Nizozemska – Ukrajina
18 sati Hrvatska – Finska

Nedjelja, 19. ožujka
11 sati Nizozemska – Finska
13 satiUkrajina – Hrvatska

STREAM I LIVE SCORE

Dođite podržati naše rukometašice u dvorani u Đurđevcu, a svi koji ne mogu stići do Đurđevca, utakmice kvalifikacija za Europsko juniorsko prvenstvo moći će pratiti putem live streama na Facebooku Hrvatskog rukometnog saveza te pratiti live score na hrs.hr.