TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Ilustracija, s utakmice Podravka Lino - TVIN Trgocentar // Foto ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Lino izgubile su u 13. kolu 2. HRL sjever, na gostovanju kod igračica Đurđevca tijesnim rezultatom 33: 34 (16:18), ponovno primivši gol iz izvođenja deveterca nakon završetka utakmice.
Utakmicu sa Đurđevcem iskorištena je kao zadnja provjera pred državno prvenstvo mlađih kadetkinja što će se održavati u Poreču od 13. do 16. ožujka., tako da smo iz sastava izostavili sestre Oremović, Krmpotić i Markanović, Široki ima ponovno problema s koljenom, u utakmicu nije ulazila Pejak, a Zagorščak smo bili prisiljeni koristiti na lijevom krilu, jer smo, nažalost, ostali bez sva tri lijeva krila koje su ozlijeđene grubim startovima na njima.

No, bez obzira na sastav, djevojke su se odlično nosile sa suparnicama tokom cijele utakmice, plativši ponovno danak neiskustvu i trenutku dekoncentracije.
Vratarice nisu imale svoj dan, statistika kaže da je njihov ukupni učinak za 60 minuta pet obranjenih lopti , a s druge strane vratarka Đurđevca u trenucima kada se lomio rezultat skinula je dvije čiste prigode s krila i sedmerac, nakon čega su domaće igračice otišle na tri razlike. Međutim, nismo se predavali, stigli smo tu razliku u zadnjim sekundama postigli zgoditak, ali i uspjeli primiti gol iz već spomenute situacije.

Možda bi najpravedniji rezultat bio neriješen, jer su se obje ekipe borile do zadnjeg sučevog zvižduka, međutim ekipa Đurđevca je ovaj puta imala više sreće, koncentriranu i odličnu Šanteković koja je uz to što je zabila taj pobjedonosni pogodak i tokom cijele utakmice nosila svoju ekipu, razigravala i zabijala. Posebnu pozornost zaslužuje Doroteja Klasan, kod koje je evidentan napredak u igri što je potvrdila i na ovoj utakmici. Takvim igrama zaslužila je pozornost i svoje mjesto u regionalnoj reprezentaciji.

U mojoj ekipi, nakon dugo vremena odličnu partiju pružila je Pavlović. Od nje svi očekujemo da nastavi s takvom igrom i borbenošću, kako u obrani, tako i u napadu. Standardna Papac, Mrđen nije imala mnogo prostora zbog ”flastera” tokom cijele utakmice, a i nije bilo potrebe za njenim većim angažmanom, jer smo dosta dobro rješavali te situacij, u kojima su nam krila imala veliki broj prilika, no, nažalost, nismo ih sve realizirali. Hmelina, Alvir i Karlovčan korektno su odradile svoje minute. Međutim, bez učinka vratarki bit će teško napraviti neki rezultat.

Sljedeći vikend počinje državno prvenstvo za mlađe kadetkinje, kruna cijele sezone, koja je bila duga i naporna, s velikim brojem odigranih utakmica, sa svim problemima koje smo imali i pokušavali rješavati. Zadnja provjera je obavljena, sada nam ostaje da bez rezultatskog pritiska i bez uloge favorita odigramo prvenstvo najbolje što možemo i znamo, uz potpuni angažman od prve igračice do šesnaeste. Smatram da smo spremni, fizički smo moćni, tehnički i taktički dobro potkovani. Srce i velika želja su važni faktori, ali za neke veće stvari trebat će nam i hladna glava, koju na utakmici u Đurđevcu nismo imali. Previše smo htjeli i u tom velikom htijenju, dosta smo griješili.

Minuta odmora // Foto ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 13. KOLA 2. HRL SJEVER

RK ĐURĐEVAC – RK PODRAVKA LINO 34:33 (16:18)

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole. Gledatelja: 100. Suci: Zvonimir Kalčik i Ivan Prpić (oba Požega). Nadzornik HRS-a:Jozo Sušilović (Garešnica).

ĐURĐEVAC: Škrinjar, Pavec, Smesnik; Šimunko, Šanteković 8(2), Šandrovčan, Kožarić 1, Čilić 8(2), I. Pavlović 3, Cestar 1, Klasan 6, Pačko, Kovač 1, Lenardić, Ferenčić 3, Radman 3. TRENERICA: Sanja Šandrovčan.

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar; Ljubić, Karlovčan 3, Šaško, Pejak, Benotić 1, L. Šenvald 1, Zagorščak 2, Hmelina 5(1), Horvat 2, Alvir 3, Papac 6, Pavlović 8(1), Mikulčić, Mrđen 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Đurđevac 5(4), Podravka Lino 5(2).

ISKLJUČENJA: Đurđevac 12 minuta (Cestar 3×2, diskvalifikacija,Šandrovčan 2×2, Radman 2), Podravka Lino 12 minuta (Alvir 3×2, diskvalifikacija, Hmelina, Pavlović, Mrđen po 2).