Pobjednice // Foto Lena LjubićTRENERI SURADNICI // Trenerica kadetkinja Snježana Petika

Na netom, jučer, završenom državnom prvenstvu za kadetkinje, što se održavalo od 31.ožujka do 3. travnja u Umagu, ostvaren je još jedan veliki Podravkin uspjeh, koji je zaokružio cjelokupni ciklus generacije koji traje od prvoga državnog prvenstva održanog u Labinu, sada već davne 2010. godine. Od ukupno sedam nastupa na državnim prvenstvima, rezime je dva puta osvojena druga mjesta i pet puta osvajanje prvenstva, od čega zadnja četiri naslova u kontinuitetu, što osobno smatram pothvatom vrijedna respekta.

Proslava // Foto HRSS obzirom na to s kakvim smo se imperativima opteretili, s obzirom na sve nedaće koje su nas pratile tijekom pripremanja za prvenstvo, postigli smo uspjeh zahvaljujući entuzijazmu i složnosti. Iznad svega vjerovala sam u rad i ono što sam usadila u igračice, a to je postojanost od prve do zadnje minute. Ostvarili smo sve što je zacrtano, potvrdili smo ponovno da nam je mjesto u samom vrhu. Istina, bilo je malo teže nego prethodnih godina, ali nikada se nismo predavali, niti u onim trenucima kada smo gubili i po 4-5 razlike. Ako i nije uvijek glava bila na mjestu, srce i unutarnji plamen uvijek je gorio.

Veselje // Foto HRSU neku podrobniju analizu utakmica niti svake igračice poimence neću ulaziti. Svaka od njih svjesna je svoje igre i svoga učinka na prvenstvu koje je iza nas. Neke su potvrdile konstantnu kvalitetu iz prijašnjih godina, koja nije često bila adekvatno nagrađena niti vrednovana, neke su se nametnule kao nova snaga i kvaliteta ove ekipe, ali ima i nekih igračica koje nisu bile na vlaastitioj razini iz prijašnjih godina. No, to se u neku ruku i moglo očekivati i ništa nije kasno, sve se može popraviti i promijeniti samo ako postoji volja, zdrav razum i želja za radom.

Gledajući druge // Foto Lena LjubićVrijeme je pred njima, i vrijeme radi za njih, samo ih sada ne smijemo pustiti da nestanu kao mnoge u toj dobi što su nestale iz rukometa ili su negdje zapele u daljnjem razvoju.

Lokomoitva - Podravka // Foto HRSJedno državno prvenstvo je iza nas, a drugo (mlađe kadetkinje) pred nama, na kojem nas ponovno očekuje obrana titule najboljih. Čeka nas teški posao, jer su se mnoge ekipe igrački pojačale, dok smo mi ostali bez Lucije Jandrašić, koja se još uvijek oporavlja od operacije koljena i Nike Presek, koja je odlučila prestati sa treniranjem. Njihove izostanke donekle su ublažile Lea Franušić i Maja Delić koje su nam se pridružila ove sezone. Ali, ako budu imale upola karakter i spremnost na teški rad i borbu kao njihove starije kolegice, tada se možemo upustiti u borbu sa svima.

Minuta odmora // Foto HRSNa kraju čestitam svim sudionicima prvenstva na prikazanoj igri kao i na samoj činjenici da su smogli sredstva da u ovim teškim vremenima dođu na završnicu. Posebna čestitka prvoplasiranim ekipama i najboljim trenerima kao i proglašenim najboljim pojedinkama, neka i dalje ustraju u radu. Čestitke svim sucima na još jednom kvalitetno odrađenom prvenstvu (bez obzira na sitne zamjerke nas trenera, jednostavno nas ignorirajte sa saznanjem da nije niti nama lako).

Obrana // Foto HRSČestitka ide i gradu Umagu koji sve više postaje sigurna oaza hrvatskoga rukometa.
Zahvaljujem i mojoj asistentici Leni Ljubić koja je bila podrška curama, veza sa klubom za izvještavanje o postignutim rezultatima za naše internetske stranice, kao i moje društvo za druženje. Njen povratak očekujemo već iduće sezone, a njenim povratkom dobivamo i još jednu kvalitetu više.

Pozdrav navijačima // Foto HRSA na samom kraju čestitka i velika zahvala ide mojim curama, jer su me ponovno učinile ponosnom.

Snježana Petika

Umorne i sretne // Foto Lena LjubićSEDMORKA TURNIRA

Lea Beličev, Lokomotiva (golmanica), Korina Karlovčan, Podravka (lijevo krilo), Tena Petika, Podravka (vanjska), Maja Mihalina, Đakovo (vanjska), Katarina Mrazović, Ivanić (vanjska), Dina Glad, Zrinski (pivot), Nikolina Nushi, Umag (desno krilo).

Najbolje // Foto HRSNAJBOLJE POJEDINKE

Najbolja igračica Ivona Mrđen, Podravka
Najbolja vratarka Iva Šafar, Podravka
Najbolja obrambena igračica Valerija Kralj, Lokomotiva
Najboolji strijelac Ena Car, Zrinski 37 golova

Snježana Petika, najbolja trenerica // Foto HRSNAJBOLJI TRENER/TRENERICA

Snježana Petika, PodravkaIzbornik Goran Mrđen i Korina Karlovčan // Foto HRSIzbornik Goran Mrđen i Tena Petika // Foto HRSIzbornik Ivan Jerković i Ivona Mrđen // Foto HRSZajednička fotografija // Foto HRS