Golub i Hrupec: na pripremama u Daruvaru tenis kao dopusnki sport // Foto Ivo Čičin-MašanskerTrener Podravke Vegete prof. Neven Hrupec i kondicijski trener prof. Bojan Golub bili su predavači na godišnjem seminaru mađarskih trenera, što je u organizaciji Mađarskog rukometnog saveza održan od 8. do 10. lipnja u međunardonom trening centru u Balatonfüredu, 15-ak kilometara istočno od Veszpréma.

 

 

To što su hrvatski, odnosno Podravkini, treneri bili gosti predavači na seminaru, velika je čast za hrvatski i koprivnički rukomet. Predavači su bili i predstavnici norveške škole rukometa, dosadašnji trener Györa i izbornik mađarske reprezentacije Karl Erik Bon, zatim francuske škole rukometa trener Metza Sebastian Gardillou, a hrvatsku školu rukometa predstavljali su, eto, Hrupec i Golob.

Organizator je zadao određene teme seminara sa željom da se vidi različitost pristupa u radu i pogleda na trening iz kuta svakog od navedenih trenera.

Po riječima organizatora seminaru je prisustvovao dosad najveći broj trenera od svih dosadašnjih seminara: oko 250 trenera iz svih mađarskih klubova i reprezentativnih selekcija.

Nakon seminara svi treneri bili su pozvani na utakmicu muških kvalifikacija za SP 2013 Mađarska – Norveška u obližnji Veszprém.

– Iako je zadatak koji je postavljen pred nas bio veliki izazov, smatram da smo ga uspješno izvršili, a najveća satisfakcija je želja domaćina da budemo gosti i predavači na seminaru i iduće godine.

Za vrijeme boravka u Mađarskoj uspostavljeni su mnogi kontakti s trenerima tamošnjih klubova, a poziv RK Podravki Vegeti za dolazak na odigravanje utakmica i turnira dobili smo od Érda, Siófoka i Ferencvárosa.

Na seminaru za trenere pojavila se i ugodno nas iznenadila bivša i buduća Podravkina rukometašica Anita Bulath koja je odgledala naše predavanje, pa smo uspjeli popričati o početku priprema za novu sezonu u RK Podravki Vegeti.

S obzirom na veliko gostoprimstvo i izuzetnu pažnju koju su nam poklonili domaćini i ovim putem im se još jednom zahvaljujem i, ukoliko to budu dopuštale okolnosti, bit ćemo vrlo rado ponovno njihovi gosti – rekao je trener Neven Hrupec.

r