Zrinski-Podravka-1 copyPodravka Vegeta ostvarila je u Čakovcu sigurnu pobjedu u odgođenoj utakmici 23. kola 1. HRL za žene: Zrinski – Podravka Vegeta 14:32 (8:14). Ovu su pobjedu ostvarile sve igračice. Nije se osjećao manjak vanjskih, jer je rotiranjem igračica trener Mrđen ostvario potrebnu dinamiku.

Prije početka susreta domaćin je pripremio malu svečanost: darivao je cvijećem šest juniorskih reprezentativki, koje su izborile nastup Hrvatske na EP. Iz Zrinskog to su Paula i Stela Posavec te Ena Zagorščak, a iz Podravke Vegete Sara Šenvald, Antonia Oremović i Ana Marija Maljak.

Zna se da Podravka Vegeta ima problema s vanjskom linijom (manjak igračica zbog ozljeda Tatari, Trifunović, Vidak i bolesti Elez), ali se zasad uspješno krpa. Prvo poluvrijeme Dragica Džono je igrala na srednjem, a Živković i Mrđen na desnom, odnosno lijevom vanjskom. U 2. poluvremenu jedno vrijeme Živković je bila srednja vanjska, a kada je Zrinski u 22 minute zabio samo tri gola, u igru su s Podravkine strane ulazile sve igračice.

Čestitke juniorskim reprezentativkama: na slici Oremović i Maljak // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Zrinski je teško probijao čvrstu obranu Koprivničanki, a igračice kao da su tražile kontakt u napadu i zabijale su u obranu. Dobar kriterij imali su suci, jer nisu svaki dodir sudili kao prekršaj, pa je igra bila žustra, ne i gruba.

Na kraju visoka pobjeda Podravke Vegete, a u završnici prvenstva očekuje se povratak Elez, što će mnogo značiti u utakmicama sa Splitom 2010 u gostima i sa Zametom doma.

Kod Podravke Vegete Nemaškalo je dala više golova od ostalih (6), Kapitanović je obranila 7+1, sve ostale dale su golove, Vidak i Milenković nisu ulazile u igru. Kod Zrinskog upečatljivo je branila Krmpotić (11+2), puno zicera (na posudbi iz Podravke). U polju je aktivna bila Furjan, ali to je premalo u susretu s jakim suparnikom, kao što je to Podravka Vegeta u odnosu na Čakovčanke.

UTAKMICA 23. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ZRINSKI – PODRAVKA VEGETA 14:32 (8:14)

ČAKOVEC – Sportska dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 150. Suci: Tomislav Matić (Kostrena) i Kristian Orešković (Senja). Nadzornik HRS-a: Dragutin Modesto (Kanfanar).

ZRINSKI: Krmpotić (11+2), Kozjak; Kovač, P. Posavec 3(2), Šarić, Furjan 3, Glad, S. Posvaec, Sinanović, Ladić 1, Balić 1, Horvat, Benčik 1, Zagorščak 2, Androić 1, Laptoš 2. TRENER: Željko Golik.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+0), Kapitanović (7+1), Milenković (-); Čović 4, Nikšić 4, Karlovčan 2, S. Šenvald 1, Živković 4, Džono 3, Nemaškalo 6(1), I. Mrđen 2, Papac 2, Dragišić 2, Vidak, Oremović 1, Maljak 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Zrinski 3(2), Podravka Vegeta 3(1).

ISKLJUČENJA: Zrinski 0 minuta, Podravka Vegeta 2 minute (Čović).

IGRAČICA UTAKMICE: Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta).