Prošle godine pehar je dodijeljen u KoprivniciSlučaj je tako htio da je utakmica Podravka Vegeta – Samobor 24. kola 1. HRL za žene, u utorak u 18 sati, ujedno i zadnja utakmica ove sezone u Koprivnici. U prvenstvu preostaje gostovanje u Osijeku.

Dakako, igra se i završnica kupa, no u Samoboru. Očekivalo se da će se pričekati rezultat sutrašnje utakmice, dolazak (pozvanih) čelnika Hrvatskog rukometnog saveza, pa bi se podijelile medalje i predao pehar, ukoliko Podravka Vegeta osvoji bod ili pobijedi Samobor. Ali, ništa od toga. Nit će biti medalja, a onda ni izaslanstva HRS-a. Šteta, Koprivnica će morati pozdraviti osvajanje prvenstva dosta usamljeno.

Da sad ne budemo nerealni i pomislili da netko očekuje dva Podravkina poraza, a dvije Trešnjevkine pobjede, nad Lokomotivom i Zelinom, pa da Trešnjevka bude prvak: Podravka Vegeta u utorak u 18 sati u igri sa Samoborom očekuje pobjedu i potvrdu 18. naslova prvakinja Hrvatske.

Medalje tek krajem mjeseca u Samoboru
No, ako nema medalja u Koprivnici sa Samoborom, bit će ih sasvim sigurno u – Samoboru na završnici Kupa. Naime, Podravka Vegeta tamo će primiti priznanja za osvojeno prvenstvo.

Kako je Koprivnici oduzeto pravo na proslavu, u utorak će se napraviti mini svećanost: netko će reči da je Podravka Vegeta prvak, zapljeskat će publika i gošće, Samoborke, a klub će pokazati svoje djevojčice, nasljednice triju ekipa koje su prvakinje 1. HRL, 2. HRL sjever i 3. HRL sjever. Curice će u poluvremenu demonstrirati rukomet njihova uzrasta.

Nakon utakmice, između ostalog, fotoreporterima će se pokazati prostor saune, kojeg su zajednički izgradili hrvaći i rukometašice.