Viktorija Šestak // Foto RK PodravkaTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Nedjelja je za mlade rukometašice Podravke, tj Lina, bila rezervirana za odigravanje posljednje dvije utakmice 6. kruga 1. hrvatske mlađe kadetske rukometne lige (HMKRL) s ekipama Garešnice i TVIN Virovitice. Zabilježene su dvije pobjede: S TVIN Viroviticom 19:13 (8:8) i s Garešnicom 26:9 (11:5).

Samo u početnim minutama Garešnica nam je uspjela parirati zahvaljujući našoj nepreciznosti i napravljenim tehničkim greškama, no kako je utakmica odmicala razlika u kvaliteti se očitovala i u brojčanoj razlici. Utakmicu su odlično odigrale obje vratarke, Borac i Vrabec, hitronoga Šestak, oba lijeva krila, Petričević i Sikavica, Lana Brkić bila je sigurna organizatorica igre u napadu, a Tena Petika stopostotna realizatorica, no nažalost izgubili smo je za drugu utakmicu, jer lakat nije izdržao. Od rezervnih igračica koje su u drugom poluvremenu dobile priliku, posebno me je obradovala igra Ines Kolar, koja uvijek kada dobije priliku uspješno je iskoristi.

GAREŠNICA – PODRAVKA I 9 : 26 (5 : 11 )

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Gledatelja: 30. Sutkinje: Ivana Koren (Koprivnica) i Vedrana Stančir (Botovo). Nadzornik HRS-a: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

GAREŠNICA: Belak, Stojanović; Popović 2, Vojtela 3(2), Santo 1, Uđbinac 2(1), Pokopac 1(1), Greidl, Vagner. TRENER: Božo Sušilović.

PODRAVKA 1: Vrabec, Borac; Delić 1, Kokša, Petričević 3, Sikavica 2, Galinec, Popović, Brkić 1, Franušić 3, Petika 9(4), Šestak 5, Kolar 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Garešnica 6(4), Podravka 1 4(4).

ISKLJUČENJA: Garešnica 4 minute (Vojtela, Santo), Podravka 1 4 minute (Dombaj, Šestak)

POBJEDA NAD TVINOM I PLASMAN NA ZAVRŠNICU

S turnira // Foto RK Podravka

Teško smo se nosili s ekipom TVIN-a, u napadu nepreciznim šutiranjem proslavili smo vratarku Blažević, poneke igračice ne slušaju trenerske sugestije i uporno igraju neku svoju igru koja ne donosi rezultata, dok nam je u obrani trebalo jako dugo da riješimo blokadu pivota, nakon koje je uslijedio višak do krila s kojega je bila uglavnom precizna Hrvoić.

Ulaskom Tene Petike riješili smo obranu i u tim trenutcima TVIN je bio nemoćan, ali ne zadugo, jer prilikom jedne intervencije u obrani krivo je stala i ponovno je morala napustiti utakmicu. Nakon toga još malo borbe i rezultatske neizvjesnosti koja je završena odlukom da odigramo flaster na najopasnijoj igračici TVIN-a Hudoletnjak.

Iako nisam pristalica flastera i pribjegavam mu kao zadnjem rješenju, u ovoj utakmici bilo je vrlo učinkovito, jer nakon toga ekipi TVIN-a ponestalo je ideje i rješenja u napadu. Neprecizne udarce ostatka igračica TVIN-a sigurno je branila vratarka Vrabec koja je zamijenila također uspješnu Borac, i kontrama i polukontrama smo slomili otpor gošći.

Odličnu igru ponovile su obje lijevokrilne igračice Petričević i Sikavica, a s druge strane pridružila im se i Maja Delić s dva vrijedna pogotka. Ponovno je nezaustavljiva u napadu bila Šestak, a kao druga pivotmenka Popović je iznuđivala sedmerce, koje nažalost nismo uspjeli realizirati. Lana Brkić također je ponovila odličnu igru iz prve utakmice i pokazala da ipak u njoj ima žara.

Ovo je bilo posljednje kolo kvalifikacija za državno prvenstvo koje je na rasporedu u petom mjesecu.

PODRAVKA I – TVIN VIROVITICA 19 : 13 (8 : 8 )

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Gledatelja: 30. Sutkinje: Ivana Koren (Koprivnica) i Vedrana Stančir (Botovo). Nadzornik HRS-a: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

PODRAVKA 1: Vrabec, Borac; Delić 2, Kokša 2, Petričević 3, Sikavica 3, Galinec, Popović 1(1), Brkić 1, Franušić 3, Petika, Šestak 4, Kolar. TRENERICA: Snježana Petika.

TVIN VIROVITICA: Devald, Blažević; Jezerčić, Hrvoić 4, Deskar 2, Bardić, Biuk 1, Hudoletnjak 3(1), Lukačević, Veršec, Oštrić, Stjepanović, Majstorović 3(1), Gotal. TRENER: Željko Poljak

SEDMERCI: Podravka 1 4(1), TVIN Virovitica 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka 1 2 minute ( Sikavica), TVIN Virovitica 6 minuta (Hrvoić 2×2, Deskar ).