Snježana Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerNiti 10 dana nakon početka priprema Podravka Vegeta igrat će 4. i 5. kolovoza dvije pokusne utakmice u Beču s Hypom Nö i to u nekompletnom sastavu. Četiri su igračice još uvijek na juniorskom Europskom prvenstvu (Mrđen, Ećimović, Karlovčan, Pavlović), pa će četiri kadetske reprezentativke s popisa prve ekipe popuniti broj za Beč (Petričević, Popović, Franušić, T. Petika). Te četiri igračice ustupio je stručni stožer kadetske reprezenatacije, pa će se djevojke nakon povratka iz Beča odmah priključiti reprezentaciji, koja uskoro putuje na EP u Slovačku.

Ostatak, ili bolje reći temelj ekipe, činit će: Kapitanović, Jukić, Turk, Dežić, Krsnik, Toth, Džono, Nemaškalo, Vidak, Debelić. Taj dio ekipe imao je redovite trneineg na otvorenom prostoru (igralište kod OŠ A. N. Gostovinski) i u dvorani Srednje škole.

Utakmice će se igrati u petak u 19 i u subotu u 11 sati u Südstadtu (Južnom Beču) u Mödling Maria Enzersdorfu državnom sportskom centru, BSFZ (Bundessport und Freizeitzentrum Südstadt), dobro poznatoj dvorani u kojoj su nebrojeno puta Hypo Niederösterreich i Podravka igrali i prijateljske, ali i važne utakmice polufinala i finala Kupa prvakinja. Sadašnja trenerica Podravke Vegete Snježana Petika sudjelovala je u svim službenim susretima s Hypom devedesetih godina. Sada se vraća u bečku dvoranu u novoj ulozi.

Hypo je bio četiri puta prvak Europe, još dva puta finalist jedanput pobjednik Kupa pobjednika kupova, jednom finalist te jedanput pobjednik, a pet puta finalist Trofeja prvaka. Kad smo već kod povijesti i Podravka je bila prvak Europe i još jedanput finalist (oba puta suparnik je bio Hypo), jedanput pobjednik Trofeja prvaka, jedanput finalist Kupa pobjednika kupova i dva puta finalist EHF kupa.