Rukometni klub Podravka Vegeta u domaće prvenstvo krenuo je nešto ranije nego ostali. S obzirom na obaveze u DELO EHF Ligi prvakinja koja se igra vikendima, dogovoreno je ranije odigravanje utakmice s klubom iz Crikvenice, ŽRK Murvica. Utakmica je igrana bez prisutstva gledatelja. Trener Zlatko Saračević koristio je sve raspoložive igračice, a ulogu favorita lako su opravdali.

Već nakon 15 minuta utakmice domaće rukometašice imale su prednost od osam golova, na semaforu je stajalo 10-2. Do odmora ta se prednost povećala te su igračice Podravka Vegete promjenu strana dočekale s 13 golova prednosti. Bilo je 17-4 za RK Podravka Vegetu.

U istom ritmu nastavilo se i u drugom poluvremenu pa su tako naše igračice osam minuta prije kraja imala prednost od čak 21 pogotka, glavni semafor prikazivao je 30-9. Kad je istekla i posljednja sekunda prve utakmice u novoj sezoni Prve HRL za žene, pobjeda je pripala našoj, domaćoj ekipi. Konačan rezultat glasio je 36-13 za rukometašice Podravka Vegete.

Bilo je korektno, mi smo danas imali zadataka vježbati obranu, to je bio prioritet, cure su odradile to kako treba. Neke su dobile minutažu koju nemaju kroz Ligu prvakinja i to su iskoristile. Idemo dalje, čeka nas Liga prvakinja u subotu – rekao je trener Zlatko Saračević nakon utakmice.

Prva HRL za žene, 1. kolo, 23. rujan, 19.30 sati

RK Podravka Vegeta – ŽRK Murvica 36-13 (17-4)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije ‘Fran Galović’. Bez gledatelja. Suci: Filip Skenderović (Bregana) i Dominik Trčak (Samobor).

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (10+1), Ećimović (8+1); Zadravec 3, Turk, Beganović, Karlovčan 2, Popović 2, Milošević 1, Milosavljević 3(2), Mugoša 2, Franušić 6, Buljan 4(2), Škarić 2, Zrnić 6, Tsakalou 3, Carlos 2.
TRENER: Zlatko Saračević.

MURVICA: Strukar (1), Mandekić (4), Lorbek; Butković 2(2), Nekić 2, Jelenović, Masnić 4, Grozdek 1, Filipović, M. Lekaj 1(1), Rajković 1, D. Lekaj, Lončarić, Car 2, Tomić.
TRENER: Ramiz Džekić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(5), Murvica 5(3).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 min. (Carlos), Murvica 2 min. (Nekić).

Foto: Ivan Brkić