Rukometašice Podravke Vegete upisale su još jednu uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu protiv Koke uz konačan rezultat 35:18, poluvrijeme 19:5.

Odlično su krenule koprivničke rukometašice i punih 19 minuta gošće nisu došle do pogotka. Za to vrijeme sigurne su bile naše djevojke i zabijale iz kontri i polukontri na krilima Zadravec i Šimare. U 19.minuti bilo je 12:0 za podravkašice. Zabila je nakon toga Jandrašić za gošće koje su do kraja prvog dijela tek pet puta zatresle mrežu podravkašica. Na poluvrijeme su podravkašice otišle s rezultatom 19:5.

Drugo se poluvrijeme nastavilo u istom ritmu uz malo jači otpor gošći, a trener Ivica Obrvan dao je priliku svim igračicama iz zapisnika iako je ekipa danas bila oslabljena zbog bolesti i temperatura uz oprez i nastojanje da se sačuva zdravlje igračica za europsku utakmicu u nedjelju. Nakon utakmice izjave su dali trener Ivica Obrvan i Nikolina Zadravec.

Jako sam zadovoljan prvim poluvremenom i angažmanom djevojaka te visokim vodstvom za kraj prvog poluvremena. U drugom poluvremenu smo u jako suženom broju igračica, imali smo ih svega 11, rasporedili minutažu čuvajući ih za teško gostovanje za vikend u Norveškoj. Bilo je nešto slabije i moramo reći da su i gošće iz Varaždina u drugom dijelu pružile bolju igru. Moram reći da sam s obzirom na stanje, viroze i ozljede koje se trenutno nalaze u našoj ekipi zadovoljan pobjedom i da se nitko nije povrijedio. Okrećemo se sutra novim treninzima pred put u Norvešku i nadam se da ćemo se tamo predstaviti u što boljem svjetlu – rekao je trener Ivica Obrvan.

Uvjerljiva pobjeda protiv Koke, 35:18. Mislim da smo ušle vrlo dobro i fokusirano. U napadu smo imale dobru realizaciju uz pokoju tehničku pogrešku, ali gošće punih 19 minuta nisu postigle gol. Ova je utakmica dobro poslužila za pripremu za nedjelju i isprobale smo neke nove taktičke mogućnosti, igru bez golmana 7 na 6. Zaslužena dva boda i korak smo bliže našem cilju – rekla je Zadravec. 

PODRAVKA VEGETA 35(19)

ŽRK KOKA 18(5)

ŠSD JOSIP SAMARŽIJA-BEPO. Gledatelji: 100. Suci: Luka Šipoš i Marko Zeko. Delegat: Zlatko Ladić

PODRAVKA VEGETA:Tucaković (2), Bešen(6), Galinec(4); Zadravec 8, Vuković, Pandža K. 6, Popović 1, Franušić 3, Đelekovčan 3, Kalaus L. 1, Kalaus Žulj 2, Šenvald 4, Vuljak 2, Šimara 5. Trener: Ivica Obrvan

ŽRK KOKA: Golubić, Pajić 1, Perić 3, Krajpl 1, Rogina 1, Jandrašić 4, Šopar, Košćak 2, Topolovec, Potočnik, Mrazović, Ivančić 3, Selak 1, Laptoš 2. Trener: Vladimir Canjuga.

Isključenja: POD.VEG 4min( Popović 2+2)/KOKA 2min(Krajpl)

Foto:R.Mihalec