Maja Šon za rođendan je postigla pet pogodaka // Foto: Koprivnica.netZaječar je u četvrtak u Zagrebu svladao Lokomotivu s jednim pogotkom razlike, ali na gostovanju u Koprivnici nije imao nikakvih izgleda.

Podravka Vegeta odigrala je utakmicu na visokoj razini te je od samog početka pokazala tko je gazda u koprivničkoj dvorani.

Ozbiljna i borbena igra u obrani potpuno je zaustavila napad srpskih prvakinja, koje su u prvih 20 minuta uspjele postići svega tri pogotka. Odlično je branila Marta Žderić, te je Podravka na odmor otišla s prednošću od 9 pogodaka, a u 21. minuti bilo je i +12 (15:3).

U drugom poluvremenu hrvatske prvakinje nastavljaju u jakom ritmu, a trener Neven Hrupec je u posljednjih 15-ak minuta pružio priliku i igračicama s klupe.

– Odigrali smo dobru utakmicu i preuzeli vodstvo u Regionalnoj ligi. Zadovoljan sam nastupom svih igračica – rekao je trener Neven Hrupec.

Najefikasnija je kod Podravke Vegete bila Vesna Milanović Litre sa 7 pogodaka, 6 je postigla Anita Gaće, a 5 Maja Šon, koja je uoči početka utakmice u povodu 25. rođendana dobila cvijeće od člana Uprave Josipa Nakića-Alfirevića.

Tanja Kiridžić u akciji // Foto: Koprivnica.netREGIONALNA LIGA RUKOMETAŠICA, 4. KOLO

PODRAVKA VEGETA – ZAJEČAR 35:22 (18:9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 400. Suci: Sašo Krkačev i Đoko Kolevski. Delegat: Dragan Načevski (svi iz Makedonije).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (11+1), Jelčić, Kapitanović (4); A. Čović 3, Kiridžić 3, Ž. Čović 2(1), Pongrac 3, Šenvald, Šon 5, Gaće 6, Milanović Litre 7, Dragišić 2(1), Vidak, Maljak, Horvat 4, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

ZAJEČAR: Stanojević, Pislaru (7), Dragoljubović (2); Matić 6(3), Peraica, Vučković 3, Nikolić, Nišavić 3, Alonso 1, Zebić 1(1), Sopronyi, Benzal 5, Gorilska 3(1). TRENER: Milan Stanković.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Zaječar 7(5).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (A. Čović, Horvat, Ž. Čović, Dragišić), Zaječar 8 min. (Gorilska 2+2, Vučković, Benzal).

IGRAČICA UTAKMICE: Vesna Milanović Litre (Podravka Vegeta).