Rukometašice Podravka Vegete otvorile su pobjedom drugi dio sezone u 1. HRL za žene i svladale trenutno četveroplasiranu ekipu Sesvete Agroproteinka 35:25, poluvrijeme 18:7.

U utakmicu su cure ušle opušteno, a noge su još uvijek teške od treninga, ali i zahtjevne nedjeljne utakmice. Povratak je ovo prvenstvenim obavezama iako zbog nagužvanog rasporeda od početka sezone za Podravkašice baš i nije bilo odmora. Može se reći kako su prve minute već usmjerile utakmicu iako je bilo nešto pogrešaka i lutanja no već u 15′ odmiču se na +5. Prednost je to koju su razigrano i lako povećavale i do kraja poluvremena te na odmor otišle s visokom prednošću 18:7.

Ništa drugačiji scenarij na terenu nismo gledali ni u drugom poluvremenu, a domaće cure su prednost održavale i u nastavku utakmice. Svoje su minute dobile i mlade igračice Lea Franušić, Tena Petika, Elena Popović i Lucija Jandrašić koje su opravdale povjerenje trenera Zlatka Saračevića. Pogocima se danas istaknula Nikolina Zadravec s krila, a posebno raspoložene su bile Risović i Ećimović na vratima pa ni sedmerci danas nisu lako prolazili. Krajnji rezultat lijepih je 35:25 za rukometašice Podravka Vegete.

Ovo je otvaranje sezone kao što je i prethodno bilo objavljeno bila odlična prilika za čestitke našoj igračici i reprezentativki Ani Debelić koja je za rođendan osim cvijeća dobila i još jednu klupsku pobjedu. Podravka Vegeta i dalje je vodeća na ljestvici s 20 bodova, a sljedeći izazov na rasporedu je već u nedjelju u 18 sati kada će se u 2. kolu EHF Kupa na gostovanju susresti s danskim Nikobingom.

Sastav RK Podravka Vegeta: Zadravec 7, Holešova 4, Karlovčan 2, Popović 1, Jandrašić 3, Milošević 2, Džono 3, Milosavljević 3, Risović, Franušić 1, Ećimović, Petika 1, Chigirinova 3, Ikhneva 3, Debelić 2, Yezhykava

Trener: Zlatko Saračević

Isključenja: 6 minuta/Franušić 2+2, Milošević

Sedmerci: 4/4

Igračica utakmice: Nikolina Zadravec

Sastav Sesvete Agroproteinka: Bešen, Glibanski, Anđelić 2, Tupek, Bešen, Dičak 6, Čalušić 3, Burić, Lukić 6, Bikić, Vlajsović, Lovrenčević, Pratljačić, Lisjak 2, Bošnjak, Peraica 6

Trener: Vladimir Jelčić

Isključenja: 4 minute/Dičak, Lukić

Sedmerci: 3/8

Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković iz Osijeka

Nadzornik HRS-a: Goran Stojanović iz Osijeka

Gledatelji: 300