Na presici (s lijeva): Zlatica Rušak, Božica Palčoć, Sanja Damnjanović, Neven Hrupec i Lidija HorvatKlupske pripreme za prvu utakmicu Lige prvakinja Podravke Vegete s ljubljanskim Krim Mercatorom, u nedjelju 2. listopada u 15 sati, u punom su jeku. O tome su na konferenciji za novinstvo, održanoj u četvrtak u klupskim prostorijama RK Podravke, govorili direktorica Božica Palčić i tajnica Zlatica Rušak. O natjecateljskom aspektu govorili su trener Neven Hrupec i igračice Lidija Horvat i Sanja Damnjanović. Nakon službene klupske presice, svoj program predstavili su i navijači.

Ulaznice su od srijede u opticaju. Rukometašice Podravke Vegete posjetile su Podravku i dijelile ulaznice na Tin baru i u restoranu društvene prehrane. Ulaznice se inače mogu podići na recepciji hotela, Podravkinoj recepciji, u navijačkom kafiću Cinober i u klubu. Ulaz je slobodan, ali uz predočenje karte, dok za utakmicu vrijede i članske iskaznice te počasne ulaznice za sve Podravkine utakmice.

S presice– U dvoranskom kafiću Marinela i prije i nakon utakmice bit će svojevrsni after party na kojem će koprivnička pivovara Carslberg imati veliku promociju, a pozvani su svi posjetitelji, navijači, koji se mogu družiti s igračicama. Angažiran je i DJ s glazbom. U dvorani se modificira razglas da bude jednako čujan u cijelom prostoru, a moderator i spiker na utakmici bit će glasnogovornik HRS-a i voditelj Čokolino višebojca Zlatko Škrinjar. Za potrebe novinara bit će osigurana internet veza. Dolaze novinari iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske – rekla je Zlatica Rušak.

Zanimanje je veliko. Utakmicu izravno prenose HRT 2 i TV Slovenija 2. Najavljen je autobus navijača Krim Mercatora, oko 50 osoba, te 20-ak Krimovih uzvanika. Podravkin podmladak, oko 200 djevojčica, bit će u majicama Čokolino višebojca, a najmlađe djevojčice istrčavat će s igračicama obje ekipe. U goste dolazi i 30-ak prijatelja rukometne škole iz Ivanić Grada i Đurđevac, a Podravka d.d. pripremila je za tu djecu i poklon-paketiće.

NEVEN HRUPEC: OSTAVIT ĆEMO SRCE NA TERENU I UZETI PRVE BODOVE

Uvodno je o utakmici govorio trener Neven Hrupec.

Neven Hrupec na presici– Mislim da smo dobro pripremljeni, da su i ove pripremne utakmice i turniri i otvaranje našeg, hrvatskog prvenstva, pokazali da smo dosegli optimalnu formu koju smo i očekivali, koja je tempirana za početak Lige prvakinja. Ovaj tjedan, da podesimo bioritam, trenirali smo od 15 sati. Drago mi je zbog okolnosti u kojima se utakmica priprema, mislim da su to Koprivnica i Podravka zaslužili, pogotovo rukometašice, koje su i pripremno razdoblje i sada odradile tako da ih stvarno mogu pohvaliti, daju sve od sebe i maksimalno dobro treniraju, zaslužile su potporu. Jači smo nego prošle sezone, izjavio sam već, a i djevojke tako izjavljuju u medijima, da se ne bojimo nikoga, definitivno se ne bojimo, pogotovo ne na domaćem terenu, mislim da sa svima možemo ravnopravno igrati. Da se pobijedi jaka ekipa Krim Mercatora treba se posložiti puno stvari. Mi smo za to spremni i jako mi je drago što ćemo imati podršku publike, nadam se u punoj dvorani, i nadam se da ćemo se svim tim ljudima odužiti na pravi način, da ćemo ostaviti srce na terenu i uzeti prve bodove – rekao je Neven Hrupec.

LIDIJA HORVAT: POBJEDA BI DILA DOBAR UVOD U IDUĆE UTAKMICE

Lidija Hovrat je nova-stara igračica Podravke Vegete i puna je optimizma. Izjavila je:

Lidija Horvat– Pobijedit ćemo. Hoće li to biti s jedan razlike ili više razlike, nije bitno. Priželjkujemo da prvo kolo Lige prvakinja, pogotovo na domaćem tlu, pobijedimo. Na tome radimo i dat ćemo sve od sebe da to postignemo, jer će nam to biti dobar uvod u iduće utakmice. Ja sam tu dva mjeseca, ali se ne osjećam da mi je to nova ekipa. Osjećam se kao da sam tu već dosta dugo. Kao da nisam ništa propustila, dosta brzo sam se uklopila. Fali tu još nekih finesa, ali iz utakmice u utakmicu sve više i više sve dolazi na svoje mjesto.

”Ubacila” se i Božica Palčić:

– Prošle smo se godine mučili i u hrvatskom prvenstvu. Ove godine s tim nema brige. To i osvajanje turnira u pripremnom razdoblju daje nam nadu, a zapravo definitivno sam sigurna, da možemo pobijediti Krim.

Lidija Horvat nije zaboravila ”čovjeka iz sjene”:

– Moram pohvaliti kondicijskog trenera Bojana Goluba. Fizičke pripreme bile su zanimljive, a kroz raznolikost vježbi nije se ni primijetilo koliko nam je teško, jer je bilo zanimljivo raditi i nitko nije govorio ”kad će biti kraj” ili ”ne možemo više”, već smo očekivale kad će biti vježbe, kad će se nešto novo raditi. Što se toga tiče, super je prošlo. I što je najbitnije – ni jedna ozljeda. Za svaku pohvalu.

SANJA DAMNJANOVIĆ: POZIVAM NAVIJAČE DA IZ SVEG GLASA SAMO BODRE, BODRE I BODRE

Srpska reprezentativka Sanja Damnjanović veliko je pojačanje na lijevom vanjskom. Djevojka s ambicijama i lakom prilagodbom.

Sanja Damnjanović– Dobro sam se uklopila. Znale smo se i ranije od reprezentacije i klupskih susreta. Nikog nisam poznavala posebno, ali sam čula sve najbolje, tako da nije bilo prolem uklopiti se, naviknuti se na način rada, na kondicijskog trenera, stvarno je sve bilo super, tako da mi je drago da nije bilo nekih poteškoća u uklapanju. Zapravo, nadam se da sam se nekako uklopila u ova dva mjeseca. A što se tiče utakmice koja dolazi i ovih utakmica, mislim da smo kao i sve ekipe imale male oscilacije u pripremnom razdoblju. Osvajali smo turnire i uz te oscilacije, i mislim da sve to ide bolje i bolje, a što se tiče utakmica hrvatske lige dobro nam dođu za neko samopouzdanje, lijepo je pobijediti sa 20 i nešto razlike. Kad uđeš u utakmicu sto posto koncentrirano, odradiš svoj posao, osjećaš se lijepo, a to nam služi za spomenuto samopouzdanje. Sad dolaze prave utakmice. Naravno, i Krim je klub velikom tradicijom i jesu mijenjali ekipu i prošle sezone i sada, ali mislim da su dobra ekipa i ne treba to zanemariti. Dobar su skup individualaca, manje više je nova ekipa. Mislim da na papiru mi imamo kvalitetniju ekipu, pa ćemo dati sve od sebe da uzmemo dva boda, da uđemo u utakmicu sto posto koncentrirani. Svaka će finesa odlučivati o toku utakmice i baš mi je drago da čujem da će biti dosta navijača. Nadam se i ovim putem pozivam sve navijače da dođu i da nas iz sveg glasa bodre i samo bodre, bodre, bodre i bit će dobro – govori Sanja Damnjanović.

Božica PalčićBOŽICA PALČIĆ: ŽELIM DA NAŠE UTAKMICE BUDU POŽELJAN DOGAĐAJ ZA KOPRIVNICU

– Puno smo toga uradili i željeli bi da nam utakmice Lige prvakinja i domaćeg prvenstva budu jedan poželjan događaj u Koprivnici na koji će dolaziti obitelji i gdje će se tražiti karta više – zaključila je Palčić.