NE ZNA SE TKO JE DOBIO, A TKO IZGUBIO BOD (PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST 24:24), ALI JE PODRAVKA DOBILA IVANU KAPITANOVIĆ, A BUDUĆNOST, BEZ 9 IGRAČICA IPAK IZDRŽALA JAKI TEMPO

Jelena Živković (8) bila je vrlo dobra // Foto RK PodravkaPodravka Vegeta i Budućnost u unaprijed odigranom 18. kolu Regionalne lige podijelile su bodove, 24:24 (15:12), ali ne i sreću. Domaće su vodile skoro cijelu utakmicu, da bi u 55. minuti Budućnost povela sa 23:24. Od tada je trajao mali rat na terenu.

Podravka je izjednačila, Kapitanović obranila napad Budućnosti, ali je to učinila i Žderić na gostujućem golu i bod je osvojen. Ovo osvojen objektivno odnosi se na Budućnost, jer ga ja Podravka Vegeta izgubila.
Izgubila ga je i u prvom i u drugom poluvremenu u napadu. Jer obrana se nema čega postidjeti, a ono što se nije uspjelo u agresivnom zaustavljanju podgoričkih plavih, to je zaustavila Ivana Kapitanović. U napadu konačnica bi bila drugačija da je bilo manje grešaka u dodavanju ili bolje reći manje nerezonskih dodavanja, podbacivanja pivotkinjama koja na prolaze (pivotkinje stoga daju malo golova, a često imamo osjećaj da ih se ne vidi kad su same).
Sve ovo tim više što je Budućnost doputovala bez osam igračica, a naknadno se razbolila i treća golmanica P. Vukčević i nije bila u zapisniku. U svakom slučaju trener Adžić imao je manje igračica za miksanje. U početku su mu kola išla nizbrdo o kod 6:2 u 10. minuti pozvao je minutu odmora i dobro se razgalamio na svoje igračice. Čuli smo i ”sram vas bilo”. Budućnost je, dakle, igrala ozbiljno, da ne bi netko pomislio da se u Koprivnicu došla predati.
Takav odnos obje ekipa donio je tempo, a bržim razmišljanjem domaćih u napadu taj tempo bi bio i silovitiji.
U polju kod Koprivničanki apsolutno najbolja bila je Jelena Živković, a Havić se golovima ”izvukla” za ono što bismo joj zamjerili u dodavanju. Može i skok-šut, lijepo za vidjeti. Da je u 1. poluvremeno iskorišten barem dio prosipanih prigoda, ne bi se na kraju drhtalo za konačni rezultat.
Budućnost je hrabro odigrala koliko je mogla. Petrović je iskoristila loše čuvanje na krilu, a raspucala se i Knežević. Žderić na golu uvjerljivija od Woltering, a s nekoliko obrana iskazala je svoj ogromni talent.
Kao i Ivana Kapitanović, koja je valjda prvi puta branila cijelu utakmicu i pokazala da se isplati mukotrpno školovanje i vježbanje u raznim selekcijama, klupskim i državnim.
Odlično je branila Ivana Kapitanović // Foto RK Podravkadućeg tjedna, u petak, 20. rujna, u Koprivnici u 4. kolu gostuje slovenski GEN-I Zagorje. Utakmica počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan. To je i poziv za publiku koja je na ovoj utakmici bila dobro raspoložena, a tome j pridonio i jasni izričaj novog voditelja razglasa Hrvoja Ružića, poznatog nam iz porograma Radio Drave.

UTAKMICA 18. KOLA REGIONALNE LIGE
PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST 24:24 (15:12)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 300. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska). Delegat WRHL-a: Josip Posavec (Hrvatska).
PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (14+0), Milenković (-); Čović 1, Gavranić 3, Pongrac 3, Šenvald, Havić 6, Živković 5(2), Vukojević 1, Nemaškalo, Milanović Litre 2, Dragišić, Vidak, Trifunović 3(1), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
BUDUĆNOST: Woltering (6+0), Žderić (7+2); Petrović 6, Mugoša, O. Vukčević 2, Nikitina 2, Gjorgijevska, Ježić 3, Despotović, Byzdra 3, Knežević 8(2). TRENER: Dragan Adžić.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(2), Budućnost 2(2).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Gavranić, Havić, Trifunović), Budućnost 4 m inute (Gjorgijevska, Byzdra).
IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).