Stigle su vijesti iz EHF-a prema kojima sukladno covid protokolu koji je određen vezano uz odigravanje utakmica DELO Lige prvakinja neće biti moguće održati utakmicu 13. kola elitnog europskog natjecanja zbog velikog broja pozitivnih slučajeva korona virusa u redovima Podravka Vegete. Sukladno tome utakmica koja je bila zakazana za subotu u 16.00 sati u koprivničkoj dvorani Josip Samaržija-Bepo neće se odigrati. Zbog navedenih vijesti koje smo očekivali planiranu konferenciju za medije nismo održali danas nego je ona bila zakazana za sutra te se također neće održati.

Iz EHF-a su svoju obavijest i detaljno obrazložili.

”Hrvatski klub obavijestio je EHF o igračicama koje su bile pozitivne na SARS-CoV-2. Stoga se može pretpostaviti da postoji infekcija u timu i da ih treba izolirati dok situacija ne bude stabilna unutar tima. Nakon procjene ove situacije te uz sve dostupne informacije, ne postoji alternativa za EHF nego otkazati i odgoditi ovu utakmicu kako bi se zaštitilo zdravlje svih igračica i osoblja u obje ekipe.

Utakmica DELO EHF Lige prvaka U skupini A između RK Podravka Vegete i FTC-Rail Cargo Hungaria koja je bila na rasporedu u subotu, 12. veljače 2022. u 16:00 sati u Koprivnici je otkazana i bit će odgođena za kasniji datum. EHF će zajedno s dva dotična kluba što prije dogovoriti novi datum odigravanja. 

EHF je potpuno svjestan činjenice da odgađanje ove igre rezultira vrlo nepovoljnom situacijom za klubove no dane okolnosti i prioritet sigurnosti i integriteta igrača te nastavak natjecanja nisu ostavili prostora za drugačiju odluku.”