Veselje na snijegu u Vejenu u naselju bungalova

(Objavljeno 12. veljače 2009. godine)

Podravka Vegeta stigla je u Viborg na utakmicu 2. kola četvrfinalne skupine Lige prvakinja. Putovanje je bilo u standardu, tj. dugo i zamorno. Jer, ma kako brze zrakoplovne veze bile, nema šanse da se na bilo koje odredište dođe ispod 12 sati.

Tako je bilo i sada, od Koprivnice do Viborga od 5 do 17 sati, bez obzira što je zrakoplov od Zagreba do Kopenhagena vozio samo uru i pol. ”Lokalac” Cimber aira (ATR propelerac) kasnio je sat i četvrt.

Viborg je najbogatiji europski rukometni klub. Proračun je, doduše za muške i ženske, oko 8,5 milijuna eura. Navodno da ženskom klubu, protiv kojeg igra Podravka Vegeta, pripada oko 6,5 milijuna. Eura. Dvorana je smještena u velikom sportskom kompleksu s nogometnim stadionom, kojeg koristi drugoligaš Viborg. Tribine imaju krov na svim stranama stadiona. Kolačić! Kako li su samo uspjeli nagovoriti danske gradske oce da čine tako lijepe stvari?! Kojima, lijepim stvarima, nije kraj: u sklopu kompleksa od ove godine je i smještaj za sportaše, u kojem se na četiri dana udomila Podravka Vegeta. To je apartmanski smještaj s dvije ili tri sobe, svaka soba s dva kreveta, zajednička je kupaonica i u hodniku čajna kuhinja. Sve vrlo prostrano.

Odmah po dolasku Podravka Vegeta počašćena je od kluba sendvičima, kolačima, voćem, kavom, čajem i punim velikim hladnjakom. Ima i pive i vina, ali ne za cure. Sve to u dnevnom boravku koji je dat na raspolaganje koprivničkim rukometašicama. Prostorija je prostrana s dvije garniture za sjedenje na koje se može smjestiti desetak osoba, televizorom, čajnom kuhinjom, stolovima i 30-ak stolica. I stolnim nogometom. Oprobale su se Đokić-Lovrak vs Gaće-Bulath.

Navečer je osiguran jednosatni trening u glavnoj dvorani. Raspoložene rukometašice igrale su – nogomet. Nakon napornog putovanja – relaksacija. Dvorana u Viborgu ne budi lijepe uspomene, jer je Podravka Vegeta u ranijim utakmicama uvijek gubila s velikom razlikom. Za petak u 15 sati zakazan je trening od sat i pol, a u subotu je utakmica. Sve su igračice zdrave. Franić je imala želučanih problema, ali paze na nju i doktor i fizioterapeutkinja Miroslav Narančić i Ana Balija. Da nam dite bude zdravo u subotu! Raspoloženje je sjajno. Vidite i po tekstu. Ne treba od svega uvijek praviti nauku. Obični smo ljudi, radujemo se sportu, igri i jedva čekamo subotu da se igra, da uživamo i – da Podravka Vegeta pobijedi.

Podravka Vegeta iz Vejena u Kolding
Odmah nakon utakmice s Viborgom (32:26 za Viborg), rukometašice Podravke Vegete otputovale su u Vejen, gdje su smještene u naselju bungalova sportskog hostela.

Na velikoj površini nalazi se pet nogometnih igrališta, četiri malonogometna, vanjska igrališta za sve sportova, pa i poligon za rolere, a u središnjoj zgradi su dvorane, bazen, sauna, teretana, restorani i sve što je potrebno sportašima za boravak i sportske pripreme. Rukometašice su smještene po četiri u bungalove, koji imaju dnevni boravak s modernom kuhinjom i svim potrebnim priborom te ležajevima, televizorom, zatim kupaonicu i dvije posebne sobice. Ljeti se mogu koristiti i terase.

U nedjelju je bilo moguće koristiti bazen, no to je koristio samo muški dio ekspedicije, a poslije podne na jednosatnom treningu igrao se nogomet. U ponedjeljak je predviđen jedan poslijepodnevni trening, a u utorak prije podne putuje se u 20-ak km udaljeni Kolding, gdje će se rukometašice pripremati do petka i gdje će odigrati i utakmicu s KIF Vejenom. U petak odlaze u Ikast, gdje će u subotu u 14,05 igrati utakmicu 3. kola 1. skupine Lige prvakinja s istoimenim klubom.

{vsig}reportaze/2011-03/{/vsig}

{vsig_c}0|01.jpg|Poziranje na treningu u dvorani u Viborgu{/vsig_c}

{vsig_c}0|02.jpg|Veselje na snijegu u Vejenu u naselju bungalova{/vsig_c}

{vsig_c}0|03.jpg|Pogled na naselje bungalova u Vejenu{/vsig_c}

{vsig_c}0|04.jpg|Zajednička fotografija s KIF Vejenom naše Maide Arslanagić{/vsig_c}