VZ-reprezentacija // Foto HRSHrvatski dio Europskog prvenstva počinje danas, u ponedjeljak. Hrvatska u skupini C u varaždinskoj Areni od 20.15 sati igra sa Švedskom. Prije toga u 18 sati igraju Njemačka i Nizozemska.

Igračica Podravke Vegeta i srednja vanjska hrvatske reprezentacije Kristina Elez uoči početka Europskog prvenstva za rukometašice osvrnula se na prve dane priprema.

– Kada smo se okupile bile malo smo fizički umorne od Lige prvakinja s obzirom na to da je dosta cura igralo u tom natjecanju, stoga se prva dva dana malo laganije treniralo. Kako se sve više bliži početak Europskog prvenstva mislim da smo sve spremne i sve željno očekujemo prvu utakmicu.

Prve utakmice na velikim natjecanjima uvijek su nekako čudne s čudnim rezultatima i iznenađenjima. No, nadam se da ćemo odmah tu prvu utakmicu stisnuti i uzeti dva boda. Važna nam je domaća podrška jer su navijači uvijek bili, i oni su i ovaj put, naš veliki plus. Po nekim komentarima smo odlična ekipa koja još nije postigla veliki rezultat, ali se nadam se da ćemo sad na domaćem parketu to ostvariti – rekla je Elez i pozvala sve navijače da dođu u Arenu Varaždin podržati reprezentaciju.

Prva utakmica Hrvatsku očekuje u ponedjeljak 8. prosinca kada će od 20.15 sati snage odmjeriti sa Švedskom.

– Sa Šveđankama smo igrali na raznim kvalifikacijama, i gubili i dobivali. Osobno očekujem čvrstu utakmicu i, naravno, kao što sam već rekla, dva boda nama. Atmosfera u reprezentaciji je odlična, ali ne smijem odati tajnu. Mnogo se družimo, dosta razgovaramo , pijemo kave zajedno, istežemo se. Komunikacija je u svemu tome jako bitna – rekla je Elez na pitanje kako se zabavljaju rukometašice u slobodno vrijeme.

Aneta Benko koja je kratko prokomentirala pripreme hrvatske reprezentacije te još ranije proučavanje suparnica iz skupine.

– Za početak se uglavnom pripremamo za Švedsku, to nam je i najvažnija utakmica kako bi što bolje otvorile EP. Dakle, da krenemo s pobjedom te da nekako dobijemo vjetar u leđa. Pripremamo se već od posljednjih nekoliko akcija, izbornik se stvarno potrudio, nabavio je video isječke i isjekao sve suparničke akcije, a i ranije smo suparnice proučavale kroz Ligu prvakinja. Sada sve te detalje slažemo i uigravamo, suparničke mane koristimo kao naše prednosti. Nadam se da će to na kraju dobro izaći.

Nadam se, ipak je Prvenstvo kod nas, da ćemo uz sav naš trud, želju i volju pokazati da i mi možemo nešto napraviti. Posebice, pred našim navijačima to bi nam mnogo značilo. Želimo osjetiti da nas publika bodri i da osjetimo da je uz nas.

(Prema www.hrs.hr)