Pobjeda u Cluju // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u 3. kolu B grupe Lige prvakinja pobijedila je u Rumunjskoj: U Jolidon Cluj – Podravka Vegeta 19:20 (6:10). Tokom utakmice Podravka Vegeta bila je u vodstvu, a Cluj se po običaju opasno približio u zadnjim minutama, pa je u 57. minuti bilo 17:17. No, do izražaja je došla veća kvaliteta i strahovita ekipna borbenost Koprivničanki.

Trener i igračice već mogu gledati prema Europi u proljeće.

 

 

Predstavljanje u Cluju // Foto Ivo Čičin-MašanskerPočelo je bolje nego se moglo zamisliti, U Jolidon Cluj je griješio, previše želio, a borbena i hrabra Podravka Vegeta iskoristila je tremu domaćih igračica i vodila ne samo to sjajno prvo poluvrijeme, nego i čitavu utakmicu, pa i onda kad je bilo ”frkovito”. Previše prekida zbog brisanja poda i ozljeda igračica usporavalo je igru, odnsono kvarilo događaj. Pod je bio očajno pripremljen, po čitavoj dužini od gola do gola bilo je klizalište u širini 2-3 metra.

A u svakom slučaju bio je to rukometni doživljaj pred korektnom domaćom publikom (sve igračice Podravke Vegete dobile su pljesak na predstavljanju, ni jednog zvižduka: treba pokazati da i mi znamo tako, Cluj dolazi u nedjelju). Došlo je i desetak navijača iz Koprivnice. Nakon utakmice bila je kiša, pa su u Podravkinom autobusu skratili put do hostela. Ne, nisu dobili dnevnice kako zlobno čitamo da Podravka ne može prikupiti, pa valjda kupuje navijače. 

Evo nam nedjelje i još jedne probe za navijače. Puna dvorana donosi prednost domaćinu.

Pobjeda u Cluju A u utakmici u Cluju počelo je približavanje domaćina u drugom poluvremenu. Otvoreno govoreći griješio je Cluj, ali griješila je i Podravka. No, zahvaljujući silnom naporu i izvanrednoj igri u obrani, dva boda su strpana u džep. Junakinja utakmice bila je Marta Žderić, a razočarenje norveški suci u drugom poluvremenu. Zar baš na svakoj utakmici Lige prvakinja suci moraju biti vidljivo na strani domaćina, pitao se i trener Hrupec naokon utakmice. On je bio izuzetno zadovoljan učinkom svojih igračica, a zaista je teško igrati s malim izborom djevojaka za Europu.

Ali s čim se ima, s tim se klima, pa su ta dva rumunjska boda zalog za budućnost. Već u nedjelju bit će jasno. Podravka može pobjedom nad Clujem u Koprivnici osigurati Kup kupova, a, zavisno od drugih rezultata, možda i otškrinuti vrata četvrtfinalnih grupa, odnosno druge runde. A to bi značilo još šest utakmica s najboljim ekipama u Europi. Podravka Vegeta pokazala je da može i da nešto znači u Europi.

Za komentare bit će vremena. Treba krenuti na noćni put od 700 kilometara. Prijedlog je da se stane na prvom OMV-u i da se proslavi.

Zašto ne: pa ne donose se iz Rumunjske bodovi svake subote.

U hotelu Opera Palace sa pet zvjezdica u foajeu visjet će slika Podravkine ekipa i biti uokviren dres časnih gostgiju // Foto Ivo Čičin-MašanskerLIGA PRVAKINJA, SKUPINA B, 3. KOLO

CLUJ – PODRAVKA VEGETA 19:20 (6:10)

CLUJ NAPOCA – Dvorana Horia Demian. Gledatelja 3000. Suci: Havard Kleven i Christian Western Ramberg (Norveška). Delegat: Svetlana Obućina (Srbija).

CLUJ: Petroczi (12+0), Mazarean, Munteanu (3+0); Florea, Paraschiv 2, Dinca 2, Laslo, Mihai, Chintoan 3, Tivadar 4(3), Tetean, Turcas, Safta, Cartas 5(1), Senocico 2, Vadineanu 1. TRENER: Gheorghe Covaciu.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (14+2), Jelčić (-+0), Kapitanović (-); A. Čović 1, Ž. Čović 2(1), Pongrac 1, Šenvald, Gaće 5, Damnjanović 6(3), Milanović Litre 2, Dragišić, Vidak, Tatari 1, Horvat 2. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Cluj 8(5), Podravka Vegeta 5(4).

ISKLJUČENJA: Cluj 2 min. (Dinca), Podravka Vegeta 4 min. (Pongrac, Damnjanović).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).