Matea Pletikosić je potpisala ugovor s Rukometnim klubom Podravka i sljedeće će dvije sezone nositi dres najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba. Dvadesetpetogodišnja Matea igra na poziciji srednje vanjske igračice, a u aktualnoj sezoni nastupa za rumunjsku Coronu Brasov. Od 2015. do 2020. godine igrala je za Ženski rukometni klub Budućnost s kojim je svo vrijeme imala kontinuitet nastupa u Ligi prvakinja. U sezoni 2020./2021. nastupala je za ljubljanski Krim Mercator i postigla 61 pogodak u elitnom europskom natjecanju. Sezonu nakon, vratila se u Budućnost, gdje je u sezonama 2021./2022. i 2022./2023. zabila ukupno 146 pogodaka u Ligi prvakinja. S Budućnosti je Matea osvojila šest prvenstvenih naslova i šest naslova u Kupu te s ljubljanskim Krim Mercatorom Kup i Prvenstvo.

Iskusna je igračica crnogorske reprezentacije, za koju je upisala 47 nastupa i postigla 60 pogodaka, a vlasnica je i bronce s Europskog prvenstva 2022. godine. S crnogorskom je reprezentacijom nastupila i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine gdje su osvojile odlično 6. mjesto. Matea je rodom iz Sinja i nastupala je za mlađe selekcije hrvatske ženske rukometne reprezentacije sve do seniorskog uzrasta kada je postala članica crnogorske reprezentacije s kojom je ispisala uspjehe. Motivirana i iznimno zadovoljna potpisivanjem ugovora Matea iščekuje nove uspjehe s Podravkom.

Sretna sam jer se vraćam u Hrvatsku. Po prvi puta dolazim u Podravku, klub koji je najuspješniji u Hrvatskoj. Veselim se novom izazovu i nadam se da ćemo svi zajedno stvarati nove uspomene i imati što više uspjeha – rekla je Matea Pletikosić.

Matei želimo dobrodošlicu u našu rukometnu obitelj i veselimo se zajedničkim uspjesima.