Uspjela zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske

Na sastanku Izvršnog odbora EHF-a u Beču odlučeno je da će domaćin Europskog prventva za žene 2014. biti Hrvatska i Mađarska. Zajednička kandidatura naše zemlje i Mađarske pobijedila je tursku kandidaturu.

Tako će se EP 2014. igrati u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Debrecenu, Veszpremu, Györu i Budimpešti, izvijestila je informativna služba HRS-a.

– Zahvaljujemo EHF-u na ukazanom povjerenju i čestitamo našim kolegama Mađarima. Drago nam je da smo dobili prigodu još jednom pokazati da smo dobri domaćini organizatori velikih natjecanja što ćemo mi, uvjeren sam, i ostvariti. Radosni smo zbog dobivanja domaćinstva i vjerujem kako će ovo prvenstvo biti novi podstrek svima koji se bave ženskim rukometom u Hrvatskoj i motiv za što bolji rad. Želio bih zahvaliti svima u uredu Saveza na predanom radu i iako je prvenstvo za tri godine, mi već sad počinjemo s pripremama – rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

O domaćinima je odlučeno danas, u subotu. Sam izbor od strane EHF-a trajao je dosta dugo. Najprije su iz utrke otpali Švedska i Island, a nakon toga sama je odustala Slovačka, tako da su se u finalu našle zajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske s jedne, te Turske s druge strane.

– Dobro smo proučili kandidate i mogu vam reči kako očekujemo jedno od najboljih natjecanja u povijesti ženskog rukometa, jer su oba saveza jako iskusna u organizaciji. Očekujemo i pozitivan utjecaj na razvoj ženskog rukometa u obje zemlje, iako već sada imaju zavidnu povijest ženskog rukometa – rekao je predsjednik EHF-a Tor Lian, a prenosi službena internet stranica HRS-a.