Skupna iz Thüringera // Foto Ivo Čičin-MašanskerAko kažemo da je raspoloženje na putu do Nordhausena i u samom Nordhausenu bolje, veselje je veće nego na odlasku i očekivanju utakmica u Kragujevcu. Podravka Vegeta želi bod ili dva u susretu s Thüringerom, jer to gotovo sigurno znači prolazak u drugi krug Lige prvakinja.

A putovanje je bilo dugo. Deset sati od buđenja. Nije se krenulo na vrijeme. Kažnjenički novčani fond, koji je u rukama i po pravilima igračica, ovoga puta upotpunjen je kažnjeničkim obavezama trenera Gorana Mrđena i Gorana Trajkovskog. Naime, Mrđen je zaspao: ukućani su mu budilicu navili za 5,45 umjesto za 4,45, pa je autobus kasnio i usput pokupio psihologinju Bojanu Jeličić ispred hotela, a vašeg novinara (koji je pola sata sjedio na kuferu u Meštrovićevoj) i Mrđena ispred Zavoda za zapošljavanje.

No, to nije sve. U 6,05 tajnica Vresk nazvala je trenera Trajkovskog. On je, upravo probuđen, na pitanje odgovorio da stiže u Koprivnicu.

Ali, iznenadilo ga, sada je već vrijeme polaska, rečeno mu je.

– Nisam zaspao. Ura mi nije zvonila.

Nije šija nego vrat.

I dočekao je Trajkovski bus kod Bunčića u Vrbovcu. Malo jutarnje vožnje ne škodi.

Još se čeka njihova kažnjenička kava za sve.

BIJEG PUTNIKA PRED CURAMA I PONUDA OD 250 EURA

Frankfurtski aerodrom // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Iz zračne luke Pleso zrakoplov je naprije zaplovio prema Frankfurtu. Na pasoškoj kontroli, kad su cure vidjele gužvu i redove stavile su štitnike za nos i usta, koji su podijeljeni za svaki slučaj, ako bi trebalo (vidi sliku). Iste sekunde svi putnici iz reda pobjegli su od njih.

Tu doživljajima koji su razbijali dosadu čekanja razbio je i drugi slučaj. Prije polaska zrakoplova za Leipzig/Halle došao je službenik Luftanse. Kako su, očito, prebukirali zrakoplov, pozvali su dobrovoljce da se prijave za idući let za Leipzig, ne onaj u 13,15 sati. Pitalo se cure koliko ih želi u drugi let. Njih 24 diglo je ruke. Čovjek iz Lufthanse se nasmijao: To je zu fiel za njega!

Onda je direktorica Palčić razjasnila da novac ne bi išao u privtani džep, već u klupsku blagajnu.

Tobože razočarano: Aaahhh, bio je završetak priče, a znalo se ionako da od toga nema ništa, jer je u Thüringer trebalo stići na vrijeme i navečer trenirati. Da je bilo frke u Luftansu dokaz je da su za jedno mjesto s ispravnim kartama kandidirali tajnica Vresk i jedan domaći čovjek koji je kupio kartu i Leipzigu. Za ispriku je Vreskova dobila čokoladnu štangu više

PJEVANJE UZ TRČANJE

Tračnje uz pjesmu i smijeh // Foto Ivo Čičin-Mašasnker

Veće prije službenog početka treninga uz ”kolovođu” svih (dobrih) stvari Mirandu Tatari, parafrazirana je pjesmica ”Kad si sretan…”: znate kako to ide, a u obradi bilo je ”dlan o dlan”, ”nogama o pad”, a na kraju dodatak”po-bje-da, po-bje-da”.

Tome nije bio kraj. Trčanje krugova na treningu ni jednom sportašu nije baš omiljena disciplina, ali cure su večeras trčale i – pjevale. Između ostalog bilo je i parafraziranje one vojničke pjesme uz koju se trči i hrabri.

Otprilike ”Mi smo banda podravska, srca su nam junačka, Thüringera se ne bojimo”, i onda još nešto u dodatku: ”nismo dorbo čuli”. Pjevale su i navijačku pjesmo ”O, Podravka, o Podravka”, zatim neke engleske stimulativne, a sve uz trčanje.

Ples pod reflektorima // Foto Ivo Čičin-Mašasnker

A kad je Savić navio glazbu Tatari je stala sučelice kolegicama i počeo je ples na parketu. Hm, ako im loše krene u rukometnom životu, mogle bi sasvim solidno plesati kao plesna grupa u poluvremenu utakmica.

Trening je prošao gotovo kao u trenutku. Glazba je stišana, u 20,30 otišlo se iz dvorane u Hotel Motel Nordhausen u gradu. U busu jesma, ‘Mare, Kate” i još ponešto. Večera, spavanje i – na utakmicu. Počinje u 14,30. Pratite je na HTV 2.

Hoće li se pjesma čuti i sutra?!

Ples pod reflektorima // Foto Ivo Čičin-Mašasnkerr