Vesna Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-MašanskerVesna Milanović Litre, kao kapetanica ekipe, predvodi ekipu Podravke Vegete u svim utakmicama, pa će tako stati i načelo pred odlučujuću utakmicu s Rostov-Donom (nedjelja, 9. veljače, Koprivnica, 18 sati) za daljnji plasman u Kupu kupova i eventualni prolazak u četvrtzavršnicu. Svjesna je grešaka ove mlade ekipe i razložno priča o njima.

– Iz utakmice u utakmicu na gostovanjima pristup i ulazak u utakmicu stvarno nam je loš. I mi međusobno puno pričamo i analiziramo te utakmice i nikako da dokučimo zašto je pristup takav. Moguće je da je problem u neiskustvu i neigranju cura u tako jakim i bitnim utakmicama, možda je potrebno neko vrijeme da se cure prešaltaju na to i onda nakon 10-15 minuta mogu igrati normalno. Ne znam je li to neki grč, ukočenost ili manjka samopouzdanja, ali preočito je da nam je to jedan veliki problem. Mi smo Rostov u drugom poluvremenu praktički dobili, znači problem nam je to prvo poluvrijeme, nikako da prebrodimo tu krizu koja nas drži predugo, pa nam samo drugo poluvrijeme nije dovoljno da preokrenemo rezultat u našu korist.

– Može li u nedjelju biti drugačije, ipak se igra doma?

– Uvjerena sam da će biti durgačije. Poseban je taj osjećaj kad se igra doma, kad je puna dvorana i kad se dobije podrška od navijača. Sve to nam je jedan dodatni motiv. Ova utakmica od velike nam je važnosti, i mislim da ni jedni ni drugi nećemo uvoditi nikakve velike promjene. Ono što imamo usvojeno, treba poraditi na tome, treba i dosta toga ispraviti. Najvažnije je srce i vjerovanje da ova ekipa može napraviti preokret i da možemo ići dalje. Jer bez te vjere i srčanog pristupa ne možemo ništa. Moramo se udružiti, ovaj tjedan maksimalno samo trenirali, koncentrirati se na tu utakmicu i mislim da je sve moguće.

Vesna Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Imperativ da se baš mora proći ne postoji?

– Mi imamo minus pet. Na nama je da moramo hvatati razliku i napraviti veću prednost. Normalno je da postoji određeni pritisak, ali toga se što prije trebamo osloboditi da bi to bila prava utakmica. Jer ako u glavi imamo presing da moramo stizati rezultat, na taj način će se doći i do tih tehničkih grešaka. Ako smo rasterećene i ako igramo slobodno, onda ta slobodna igra može donijeti i dobar rezultat. Kroz Ligu prvakinja pokazale smo da možemo, ali moramo i dalje nastaviti tako igrati. Ova je utakmica prilika da pokažemo da možemo.