Vesna Milanović Litre ostaje i u novoj sezoni // Foto Robert ŠoštarićReprezentativna kružna napadačica Vesna Milanović Litre, koja je zajedno s Nikicom Pušić-Koroljević doša u RK Podravku prije nešto manje od dvije godine i kojoj ugovor traje do 30. lipnja, u četvrtak, 29. ožujka potpisala je novi ugovor na godinu dana. Tako Podravka Vegeta kompletira ekipu za iduću sezonu, jer ne treba zaboraviti da su ugovore produžile i Sanja Damnjanović i Lidija Horvat, a prinova je i mađarska reprezentativka Anita Bulath, koja je potpisala ugovor na dvije godine.

Ugovor imaju od ranije Miranda Tatari, Ivana Jelčić, Nikica Pušić-Koroljević, Marta Žderić, a karijeru u Koprivnici nastavljaju i mlade Ivana Kapitanović, Ivana Dragišić, Sara Šenvald, Andrea Čović, Iva Pongrac, iz Zeline se vraća Marijeta Vidak. Kompletiranje sastava se nastavlja, a trenutno je u prvom planu nastavak suradnje s Anitom Gaće.

– S Vesnom Milanović Litre potpisali smo ugovor na godinu dana, ali ponovni razgovori slijede u studenome, kada ćemo, budemo li mi zadovoljni s njom i ona s nama, razgovarati o produženju ugovora. Tada počinjemo stvarati ekipu za sezonu 2013/2014. – rekla je direktorica RK Podravke Božica Palčić.

Liga prvakinja od 2013. godine sa 24 kluba

Ta sezona bit će vjerojatno preokret u natjecanju Lige prvakinja, jer je na inicijativu klubova EHF poslao na razmatranje novi sustav natjecanja u kojem bi u prvom krugu sudjelovalo u A diviziji sudjelovalo kao i dosad 16 klubova u četiri grupe, te osam klubova u dvije grupe u B diviziji, gdje bi postojala mogućnost i za tri kluba koja bi odredio EHF (wild card teams). Dakle, 24 kluba. Iz tog dijela natjecanja samo četiri kluba otišla bi u Kup kupova, a nitko ne bi ispao iz natjecanja. Njih 20 nastavilo biu drugom krugu, opet u dvije divizije (A s dvije grupe po četiri kluba, B sa četiri grupe po tri kluba). Iz ovog dijela natjecanja osam bi zadnjih klubova iz B divizije otišlo u Kup kupova, a 12 klubova nastavilo bi natjecanje po kup sustavu u osmini i četvrtfinalu, a zatim bi se ili igralo polufinale, ili bi se organizirao Final Four.

Taj novi sustav, ako se prihvati, donio bi više europskih utakmica klubovima, veću sigurnost u natjecanju i mogućnost napretka, a podigao bi i zanimljivosti natjecanja.

No, i dalje klubovi u EHF natjecanjima sudjeluju samo s troškovima, nema nikakve nadoknade niti novčanih sitmulansa ili nagrada. Tako će klubovi poput Podravke vrlo teško financirati sudjelovanje bez uključivanja dodatnih sponzora.