Veteranke Podravke su proteklog vikenda nastupile na 3. po redu veteranskom turniru ”Bjelovarski cepelin”, a u organizaciji VRK Bjelovar i osvojile četvrto mjesto.

U dvorani “Europskih prvaka” igralo je 16 ekipa (9 muških i 7 ženskih), a Podravka je u grupnoj fazi  snage odmjerila s ekipom Arene iz Pule, Bjelovara te ekipom Radnika iz Križevaca.  S jednim porazom (Radnik), jednom pobjedom (Arena) i jednim neriješenim rezultatom (Bjelovar) izboreno je polufinale turnira gdje ih je dočekala ekipa Koke iz Varaždina koja je ipak bila prejaka, te izborila finale turnira. U utakmici za 3. mjesto veteranke Podravke zasluženo su izgubile od bolje i uigranije ekipe Radnika, te se na kraju morale zadovoljiti četvrtim mjestom.

U finalnoj utakmici Slavonski Brod je bio bolji od Koke.

Iako smo svi sportaši kojima je u krvi pobjeđivati, na veteranskim turnirima imperativ pobjede nije toliko bitan. Od toga je važnija fairplay igra, poštivanje protivnika i njegova zdravlja. Također, prioritet veteranskih turnira leži u smijehu, zabavi, pjesmi i plesu, u druženju sa osobama koje ne vidimo svaki dan, dragim ljudima i divnim starim prijateljima, te na kraju uživanje u rukometu i potezima starih rukometnih majstora i majstorica zanata. U tom kontekstu veteranke Podravke upućuju čestitku organizatorima VRK Bjelovar, na odlično organiziranom  turniru i na domaćinskoj atmosferi koja je kao i prethodne dvije godine bila na vrhunskoj razini. Hvala na svemu i vidimo se sljedeće godine – izjavila je za klupske stranice Petra Zečević.

 

Konačni poredak:

Muški:

 1. Dubovec
 2. Nova Gradiška
 3. Varteks
 4. Bjelovar
 5. Trogir
 6. Novi Sad 021
 7. Prijedor
 8. Novska
 9. KTC

Žene:

 1. Slavonski Brod
 2. Koka
 3. Radnik
 4. Podravka
 5. Slavonka
 6. Arena
 7. Bjelovar

Čestitke svima!

(Foto i izvještaj:Petra Zečević)