Lino-Belica-1Do prije dvije godine osnovna škola u Belici nije imala sportsku dvoranu, vježbalo se na betonu, travnjaku, a hladno vrijeme i kiša ometali su aktivnije bavljenje školskim sportom. Nova sportska dvorana sve je to promijenila, a na veliko veselje djece stvorila i uvjete za sudjelovanje u Lino višebojcu. Mali Međimurci dočekali su Lino medvjedića kao prekaljeni navijači.

Lino-Belica-3Trube i navijačke pjesme odjekivali su tribinama puno prije početka natjecanja, na transparentima su se našli stihovi, poruke podrške, crteži Lina, a lica su krasili crveno-bijeli uresi. Rukometaš Varaždina Dario Herman, koji je nekada bio učenik ove škole, začudio se silnoj galami koja ga je dočekala na ulazu u dvoranu i svojim suigračima Vedranu Huđu i Anti Tokiću pojašnjavao da ”negda tak ni bilo”.

Lino-Belica-5I rukometašica Podravka Vegete Ekatartina Katja Nemaškalo, navikla na glasnu podršku navijača, bila je iznenađena silinom emocija koju su iskazivali učenici. Kao da je ih je bilo pet stotina, a ne upola manje. Posebno su bili glasni slaveći pobjedu svojih predstavnika Sare Magdalenić i Davida Kovačića u izazovu sa sportskim gostima te kada je Maria Magdalena Sirc pročitala svoj nagrađeni rad o dječjem svijetu bez suza. Najzapaženiju navijačku rolu odigrao je 8b pa je nagrađen Lino pillowsima koji su završili i u rukama učenika 5a razreda koji su izradili najljepši transparent.

Lino-Belica-4A najvažniju nagradu – pobjedničke pehare i plišane Lino medvjediće s pozivnicom za finale osvojili su Gordana Janušić i Luka Bacinger. Gordana će svog medu pokloniti bratu koji treba ovih dana doći na svijet, a Luka će ga staviti na policu uz nagrade koje je već osvojio.

Lino-Belica-2