Kup-2015.-Podravka-Lino // IlustracijaTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

I ovoga vikenda smo imali dvostruki program. U subotu smo u Đurđevcu odigrali 9. kolo 2. HRL sjever s istoimenom ekipom i slavili pobjedom 21:42 (11:19), a u nedjelju su odigrane dvije utakmice mlađih kadetkinja: pobjeda nad Zrinskim, neriješeno s Kokom.

Odlično odigrana utakmica za posljednje kolo u prvom dijelu natjecanja. Pristup i učinkovitost na visokoj razini što je i evidentno iz rezultata. U odličnoj igri cijele ekipe za nijansu su odskakale Iva Papac, Tena Petika i Korina Karlovčan, uz vrlo dobru pratnju Lare Pavlović. Na golu već konstantno odlična vratarka Iva Šafar. Najljepši završetak polusezone i prvo mjesto na tablici 2.HRL što je veliki uspjeh za ovu vrlo mladu ekipu.

UTAKMICA 9. KOLA 2. HRL SJEVER

ĐURĐEVAC – PODRAVKA LINO 21:42 (11:19)

ĐURĐEVAC – Dvorana strukovne škole. Gledatelja 100. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (oba Vrpolje). Nadzornik: Ivan Vuković (Virovitica).

ĐURĐEVAC: Škrinjar, Jelušić, Mesec; Karlovčan, Šanteković 5, D. Šandrovčan, Levačić 1, M. Šandrovčan, Klasan 2, Cestar 4, Balatinec 2, Kovač 4, Lenardić 1, Ferenčić, S. Šandrovčan, Radman 2. TRENERICA: Sanja Šandrovčan.

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; K. Karlovčan 6, Franjkić, Šenvald 3, Petričević 1, Franušić 3, Hmelina 2, T. Petika 11(4), Alvir 1, Papac 7, Šestak 2, Pavlović 5, Mikulčić 1, Sikavica. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Đurđevac 0, Podravka Lino 6(4).

ISKLJUČENJA: Đurđevac 6 minuta (Lenardić, D. Šandrovčan 2×2), Podravka Lino 4 minute (T. Petika 2+2).

 

MLAĐE KADETKINJE // Sigurna pobjeda u utakmici sa Čakovčankama

Nedjelja je bila rezervirana za odigravanje 4. kola 1. HMKRL i još dvije utakmice koje su odigrane na gostovanju u Varaždinu, domaćinu ovoga kruga. Prva utakmica odigrana je sa Zrinskim uz pobjedu od 19:15, poluvrijeme 7:8.

Vrlo izjednačena utakmica u kojoj smo u obrani odigrali vrlo loše. Stalno smo pucali na istim mjestima u obrani,jer igračice nisu bile spremne za igranje obrane, a u napadu smo imali premalo raspoloženih igračica da preuzmu odgovornost i riješe utakmicu, s obzirom na to da se protivnik odlučio na igranje flastera na Teni Petiki, a nismo bili niti sposobni osloboditi igračicu pod flasterom: to se pokazalo kao preveliki problem. Tek nakon promjene obrane u 5-1 u kojoj smo presjekli nekoliko lopti i prisilili protivnice na pogrešna dodavanja u aut, uspjeli smo golovima iz kontri slomiti otpor protivnica i prelomiti utakmicu u našu korist. Sve to smo uspjeli i zahvaljujući na vratima odličnoj vratarki Katarini Borac koja je obranila uz tri sedmerca još pregršt stopostotnih šansi.

UTAKMICE 4. KRUGA 1. HMKRL

PODRAVKA I – ZRINSKI 19:15 (7:8)

VARAŽDIN – GSD Arena. Gledatelja: 40. Suci: Miljenko Medved (Varaždin) i Josip Cepanec (Tomaševci). Nadzornik HRS-a: Zlatko Ladić (Sračinec).

PODRAVKA 1: Krstanović, Vrabec, Borac; Delić 1, Kokša, Petričević 3, Sikavica, Galinec, Brkić, Franušić 7, T. Petika 5(2), Šestak 3, Kolar, Bogdan. TRENERICA: Snježana Petika.

ZRINSKI: Kozjak, Pucko; Gudlin, Pajić 5(4), Senčar 1, Bralić, Maček, Vrček 2, Vuić, Bogdan 1(1), Blagus 4, Polak 2, Kocijan. TRENER: Goran Vuk.

SEDMERCI: Podravka 1 3(2), Zrinski 8(5).

ISKLJUČENJA: Podravka 1 4 minute (Delić, Šestak), Zrinski 0 minuta.

 

S KADETKINJAMA KOKE // Pravedan neriješeni ishod

Niti druga utakmica nije donijela ništa bolju igru. Jedan dio igračica nije tijelom bio prisutan na turniru, a drugi dio je srce ostavio u Koprivnici, a najčešće ponavljana rečenica na utakmici je bila kako one to ne mogu. Koka se odlučila na flastere na dvije igračice.

Kao i na prethodnoj utakmici oslobađanje igračice od flastera se pokazao preveliki posao za one koje su to trebale obaviti, pa je jedna igračica naprosto stajala i prepustila se situaciji, a druga je pokušavala vođenjem lopte pretrčati svoju čuvaricu i nakon toga dizati se i pucati na gol, a nije više bilo niti snage niti koncentracije za preciznost. Uspjeli smo samo napraviti dva oslobađanja i iz oba smo postigli gol, ali – zašto bi ponavljali nešto što je dobro i prolazi.

Posebna priča su one igračice koje nisu uspjele promašiti domaću vratarku iz odličnih pozicija za neometani šut, pa smo tako uspjeli da nam jedno krilo ima šut 6/0, drugo 4/1, s mjesta pivota, gdje su se izmijenjale dvije igračice, imali smo šut 8/3. I iz ovih statističkih podataka je već evidentno koliko su igračice bile spremne za utakmicu. A u obrani ponovljena situacija iz prve utakmice, učestalo pucanje između dvije igračice u prvom poluvremenu , pa kada smo to nekako riješili obranom 5-1, u drugom poluvremenu pucali smo na drugoj strani između druge dvije igračice koje se nikako nisu uspjele sabrati i spojiti i samo malo bolje i duže poslušati moje upute koje su nekoliko puta donijele ploda i oduzeta je lopta. Ali opet se ponovilo da ono što ide dobro ne smije se previše puta ponoviti, dovoljno je pokazati da se može.

Istina, moram reći i da smo imali dosta nesreće s ozljedama jer smo u drugom poluvremenu ostali bez pivotmenke Šestak, a kada smo nekoliko minuta prije kraja utakmice ostali i bez T. Petike, ostala je mala nada u povoljniji rezultat, jer smo do kraja utakmice primili dva gola, zabili jedan, imali zadnji napad za pobjedu (koju prema prikazanom na terenu nismo niti zaslužili), pa je tako utakmica završila onako kako je i najpravednije, neriješenim rezultatom.

No, moram reći da nije sve crno, jer se od Koke se i prije gubilo i igralo neriješeno, imamo dosta vremena da ispravimo i uigramo sve, moja je krivnja što sam ipak očekivala više od ponekih igračica i smatrala sam da mogu i znaju više. No, ostaje problem koji je za duže vrijeme neriješiv, a to je činjenica da na nekim igračkim mjestima, kako u napadu tako niti u obrani, nemam mogućnost zamjene.

I na kraju još moram posebno naglasiti da smo ponovno na vratima imali odlično raspoloženu vratarku Borac, koja je ponovno spašavala sve mnogobrojne propuste obrane, a obranila je i dva sedmerca, ali isto tako istina je da niti vratarka na drugoj strani nije puno zaostajala u obranama.

KOKA – PODRAVKA 1 15 : 15 ( 7 : 7 )

VARAŽDIN – GSD Arena. Gledatelja: 50. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin). Nadzornik HRS-a: Zlatko Ladić (Sračinec).

KOKA: Šopar, Antolović; Višontai 5, Oreški, Papec 1, Bartolić 3(1), Kontrec 3(1), Davidović 2, Lekaj 1, Pofuk, Kišur, Đaković, Pavić, Miholić. TRENERICA: Snježana Horvat

PODRAVKA 1: Krstanović, Vrabec, Borac; Delić 1, Kokša, Petričević, Sikavica, Galinec, Brkić 1, Franušić 5, Petika 5(2), Šestak 2, Kolar 1, Bogdan. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Koka 4(2), Podravka 1 2(2).

ISKLJUČENJA: Koka 10 minuta ( Višontai, Papec, Lekaj, Bartolić 2×2) Podravka 1 4 minute (Petričević, Šestak).