Ove nedjelje u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Podravka Vegeta dočekuje Vipers Kristiansand. To je utakmica 2. kola DELO EHF Lige prvakinja u skupini A.
Vipers kao klub postoji čak 81 godinu, a domaća dvorana u kojoj igraju zove se Aquarama Kristiansand. Natječu se u norveškoj Prvoj ligi koju su osvojile posljednje dvije sezone. U istim sezonama upisale su osvajanje norveškog Kupa.
Što se tiče europskih natjecanje po jednom su igrale finale (2017/18) i polufinale (2004/05) EHF Kupa te su tri puta sudjelovale u Ligi prvakinja. Najveći rezultat svakako su ostvarile prošle sezone kada su izborile nastup na Final 4 u Budimpešti. Tamo su u polufinalu izgubile od Györa u polufinalu, a zatim su u susretu za treće mjesto savladale francuski Metz.

Trener Vipers Kristiansanda je Ole Gustav Gjekstad. On je kao igrač upisao 149 nastupa za reprezentaciju Norveške te je zabio 548 pogodaka u nacionalnome dresu. U trenerskoj karijeri upisao je vođenje Larvika.
Što se igračkog kadra tiče svakako se kao jedna od najvažnijih igračica ističe Heidi Loke koja u vitrini s medaljama ima dvije olimpijske medalje, četiri sa svjetskih prvenstava i četiri s europskih. Od toga ih je čak šest zlatno. U susretu prvog kola protiv FTC-Rail Cargo Hungarie upisala je devet pogodaka. U sezoni 2010/2011 bila je najbolji strijelac Lige prvakinja s 99 pogodaka.

Na Vipers i njihovu igru ove sezone osvrnuo se i trener Podravka Vegete Zlatko Saračević.
Oni su norveški dream team. Imaju pet norveških reprezentativki. Odlična ekipa koja ima prosjek visine preko 180 centimetara. Igraju fenomenalnu obranu koja je spustila FTC na manje od 30 golova – rekao je trener Saračević.

Heidi Loke i Marta Tomac

Spomenimo još da za Vipers igra i Marta Tomac. Bivša hrvatska reprezentativka koja je nakon dobivanja norveškog državljanstva odlučila nastupati za njihovu reprezentaciju s kojom je osvojila europsko i svjetsko zlato.
Susret Podravka Vegete i Vipers Kristiansanda igrat će se u nedjelju u 18 sati u dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici. Svi oni koji neće moći gledati utakmicu uživo moći će je gledati u izravnom prijenosu na HRT2 od 17:55 sati.