p007 1600x1200 copy

Foto:Gyori Audi ETO

U 6. kolu grupne faze EHF Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete nisu uspjele na gostujućem terenu iznenaditi europske prvakinje Győri Audi ETO KC, a poseban se raspad u ekipi dogodio u drugom poluvremenu pa je mađarska ekipa na kraju slavila s visokih +20 i rezultatom 37:17, na poluvremenu 17:9. Utakmicu je sjajnim pogotokom s krila otvorila Maria Holešova no nije mnogo trebalo brzim i iskusnim Mađarkama da nametnu svoju igru pa već u 6. minuti imaju prednost od +4 uz rezultat (6:2). Trener Zlatko Saračević poziva minutu odmora, a već u sedmoj minuti Natalia Chigirinova prepolovila je prednost iskusnih Mađarica nakon što joj se u ruke vratila obranjena lopta prilikom izvođenja sedmerca. Unatoč pogreškama domaćih igračica i niza izgubljenih lopti, naše cure nisu pronalazile rješenja u napadu i nisu dobro iskoristile pogreške protivnica jer ih je u tome omela čvrsto postavljena obrana europskih prvakinja. U prvom poluvremenu su odlično radila krila pa su Turk i Holešova zajedno postigle 5 pogodaka što je više od 50 posto rezultata 1. poluvremena koje je završilo (17:9). Nije bio dobar dan ni za Jovanu Risović pa je u prvom poluvremenu na vrata Podravka Vegete stala mlada Magdalena Ećimović.

p001 1600x1200

Foto:Gyori Audi ETO

Drugo poluvrijeme krenulo je iznimno loše za naše cure, a rukometašice Gyora nastavile su povećavati svoju prednost. Podravka Vegeta ostala je na 9 golova s poluvremena sve do 13. minute drugog poluvremena, kada je na semaforu već stajala visoka prednost od +16 za rukometašice Győra. U drugom poluvremenu na vratima je stajala Antonia Tucaković i vidjeli smo nekoliko sjajnih obrana no to je bilo nedovoljno za promjenu rezultata, a novu priliku dobila je i Risović te nakon nje ponovno Tucaković. U igru su ušle i mlada Elena Popović i Lea Franušić koje su pokazale veliku borbenost i odvažnost u obrani, ali i napadu i upisale svoje prve minute u Ligi prvakinja te obje postigle pogotke iz sedmeraca. Do kaja utakmice rezultatska prednost domaćih igračica raste, a za našu ekipu ostaje veliko razočaranje zbog ovako loše prezentacije i povratak kući s porazom 37:17. Slijedi pričekati četvrtak i izvlačenje u Beču za Cup EHF-a  kada će se saznati s kim će se u grupi već početkom siječnja boriti odabranice Zlatka Saračevića.

Ovo je sramota, ovo nije ono što smo radili. Ja sam znao da smo pali, ali da ćemo ovoliko past to nisam ni sanjao. Koliko god da su oni prvaci Europe, moraš cijeniti sebe i to me boli. 13 minuta ne zabiti gol to je strašno. Ovo treba prespavati, vidjeti što je i kako je i analizirati, a da je dobro, apsolutno nije kazao je nakon utakmice vidno potresen i razočaran trener Zlatko Saračević, kratak komentar dala je i Dejana Milosavljević. 

Veliko iskustvo, ali na kraju je sve ispalo loše. Sve ono što smo dobro okrenule sada izgleda kao da je bilo uzalud i da je to samo bio bljesak. Mislim da to nije tako i nadam se da ćemo ostati svi skupa i skupiti glave te u Kupu EHF-a pokazati što možemo. Trebalo bi to prespavat, a većina nas već u ponedjeljak ide u reprezentaciju, a kad se vratimo moramo pokazati i sebi i svim ostalima da možemo kao što smo to na početku pokazalekazala je Dejana Milosavljević.

GYÖR – Audi Arena. Gledatelja 5.500. Sutkinje: Marija Ilieva i Silvana Karbeska (Makedonija). Delegatkinja EHF-a: Ljudmila Bodnjeva (Rusija).

GYÖR: Leynaud, Kiss, Grimsbo;

Knedlikova 3, Afentaler 1, Varga 1, Brattset 3, Hansen 4, Görbicz 4, Oftedal, Amorim 5, Kristiansen 6, Groot 4, Fodor 1, Bodi 4, Puhalak 1.

TRENER: Gabor Danyi.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Risović, Ećimović;

Zadravec 2, Turk 3, Holešova 2, Karlovčan 1, Popović 1, Milošević, Džono, Milosavljević1, Franušić 1, Chigirinova 4, Ikhneva 1, Debelić 1, Yezhykava

TRENER: Zlatko Saračević.