Predstavljanje ekipa // Foto RK PodravkaU utakmici 7. kola Lige za prvaka 1. HRL za žene Podravka Vegeta visoko je porazila zagrebačku Trešnjevku s 35:17 (17:11). Trešnjevka je u 2. poluvremenu uspjela dati samo šest golova. Kod Podravke Vegete Živković 7 golova i čak 9 asistencija, Trifunović 6 golova i pet asistencija, Havić 5 golova i 4 asistencije.

Goran Mrđen nije mogao računati na bolesnu Tinu Gavranić, što je uvjetovalo izmjene u vanjskom redu, pa je ulogu srednje vanjske vrlo dobro odigrala Jelena Trifunović igrajući pritom cijelu utakmicu. Nije nastupila ni Anita Poljak zbog bolesti, pa su priliku da obuku dres prve ekipe dobile Iva Pejak i golmanica Ana Krmpotić. Tako je Mrđen ”istrčao” sa četiri golmanice: Jukić, Kapitanović, Milenković, Krmpotić. Milenković je ušla krajem 1. poluvremena i nakupila 10 obrana.

U 15. minuti Trešnjevka, koja je prvih 20-ak minuta igrala vrlo dobro, prvi puta je izjednačila na 8:8 te u 16. minuti i povela 8:9. To je bilo i jedino vodstvo na utakmici. Od te minute do kraja poluvremena gošće su preko Toth zabile samo dva gola, dok je Podravka Vegeta zabila devet, a realiziralo ih je sedam igračica (Živković 2 i Trifunović 2, Vukojević, Dragišić, Čović, Nemaškalo i Milanović Litre po 1).

U 2. poluvremenu Podravka Vegeta je na skor dodala još dva gola, a tek tada je (opet Toth) Trešnjevka zabila gol nakon 9 minuta ”posta”. Podravka je zabila dva gola, a Trešnjevka opet šest minuta bez gola do 21:13 u 40. minuti. Slijedio je zastoj u golovima kod gošći čitavih 10 minuta, dok je Podravka Vegeta u tom vremenu zabila 6 golova.

Tada i do kraja zabijale su igračice iz tzv. drugog trenerova plana (a i u Trešnjevki su vidjeli da je sve gotovo, pa je trener Ognjenović na teren poslao i drugu granituru) kao što su Vidak, Nemaškalo, Dragišić. Na kraju visoka i zaslužena pobjeda, a gledatelji su se pitali: kako se moglo od tako skromne ekipe izgubiti utakmicu u Zagrebu?

UTAKMICA 7. KOLA LIGE ZA PRVAKA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – TREŠNJEVKA 35:17 (17:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Suci: Ivan Klapež (Dugopolje) i Ivan Pervan (Trilj). Nadzornik: Tomica Belavić (Karlovac).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (1+-), Kapitanović (3+1), Milenković (10+-), Krmpotić; Čović 1, Pongrac, Havić 5, Živković 7, Vukojević 2, Nemaškalo 3, Milanović Litre 4, Dragišić 4, Vidak 3(1), Pejak, Trifunović 6(2). TRENER: Goran Mrđen.

TREŠNJEVKA: Medaković (-), Golubić (7+0); Zovko, Toth 3, Puljić 1, Gašparović, Komljenović 3, Miletić, Blažek, Kajfež 2, Jukopila 3, Borković 1, Stojanov 1, Tomić 2, Mrmić 1. TRENER: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Trešnjevka 1(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Živković 2+2, Havić, Milanović Litre, Trifunović), Trešnjevka 10 minuta (Zovko, Komljenović, Bušić, Jukopila, Gašparović).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Trifunović (Podravka Vegeta). 


Time out u 1. poluvremenu // Foto RK Podravka