Dugogodišnja uspješna direktorica Kluba Božica Palčić, nakon isteka mandata kreće u nove poslovne izazove

Vlatka Mihoci naslijedit će Božicu Palčić, dugogodišnju uspješnu direktoricu RK Podravka s.d.d., odlučeno je jednoglasno na sjednici Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d. održanoj 15. srpnja 2019. godine.

Božica Palčić, koja istekom drugog mandata u RK Podravka kreće u nove poslovne izazove, ovom je prilikom istaknula: „Rukomet je moj život, a najljepše rukometne priče doživjela sam sa svojom Podravkom kao igračica, ali i na odgovornoj i izazovnoj funkciji direktorice Kluba. Drago mi je da sam svojim radom doprinijela da RK Podravka bude financijski stabilan i sportski uspješan klub i da se ponovno vrati u velikom stilu na europsku rukometnu scenu, što je naš veliki prošlogodišnji uspjeh. Vjerujem kako će moja bivša suigračica Vlatka Mihoci svojim idejama i znanjem nastaviti Podravkin uspješan sportski i poslovni put.“

Vlatka Mihoci, svojim igračkim  i poslovnim iskustvom zasigurno će doprinijeti ostvarenju ambicioznih sportskih i poslovnih ciljeva RK Podravka.

Zahvaljujem Nadzornom odboru RK Podravka na povjerenju i prilici da vodim svoj klub s kojim sam ostvarila velike rukometne rezultate. Moj je zadatak i želja nastaviti uspješan rad moje prethodnice te svojim programom doprinijeti daljnjem razvoju RK Podravka i novim rezultatskim uspjesima u europskim rukometnim natjecanjima.“ – izjavila je Vlatka Mihoci, nova direktorica RK Podravka s.d.d.

Vlatka Mihoci, stručna je specijalistica kineziologije i sportska trenerica rukometa koja se u obrazovnom procesu akademske godine 2004/2005. okitila i prestižnom, Dekanovom nagradom. Svoje menadžerske i poslovne reference potvrđuje u sektoru Nabave u Podravki d.d., u kojoj radi već 16 godina.

S RK Podravka 9 puta osvajala je Prvenstvo i Kup RH. U Ligi prvakinja igrala je finale 1995., a samo godinu kasnije i osvaja to elitno natjecanje te je baš njezin pogodak bio posljednji u toj povijesnoj utakmici. Osim naslova Lige prvakinja, 1996. godine s ekipom osvaja i Super kup.

U reprezentativnoj karijeri zabilježila je 105 nastupa za Hrvatsku i kao redovita članica nastupala na Svjetskim i Europskim rukometnim prvenstvima te Mediteranskim igrama gdje se posebno ističe srebro iz Barija 1997.  Nakon završetka rukometne karijere od 2003.-2005. te od 2006.-2009. radila je kao trenerica u Omladinskom pogonu RK Podravke i to sa svim mlađim dobnim kategorija uključujući i 2. ekipu.

Od individualnih i pojedinačnih priznanja nizala je izbore za najbolju sportašicu Grada i Županije, ali i najbolju rukometašicu Hrvatske po izboru rukometnih trenera u sezoni 1999/2000. U njenom životopisu ističe se i Red Danice Hrvatske s likom Franje Bučara -odlikovanje Predsjednika RH za izuzetna postignuća u sportu, no ništa manje važno nije ni priznanje navijača RK Podravke ‘’Podravski ponos’’ za neizbrisiv trag koji je ostavila u povijesti koprivničkog rukometa.

Dužnost nove direktorice RK Podravke s.d.d. preuzet će 18. srpnja 2019., a svoju bogatu igračku povijest imat će priliku nadograditi kroz upravljačku funkciju.