Menadžment Grupe Podravka sakupio više od 900 tisuća kuna koje će usmjeriti kao donaciju za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Zaposlenici Grupe Podravka ovih dana rade punim kapacitetima. Proizvodnja je organizirana u 3 do 4 smjene, u skladištima se i vikendima do kasno u noć vrši utovar robe u kamione, laboratoriji za kontrolu kvalitete besprijekorno prate rad proizvodnje, dio zaposlenika iz korporativno administrativnih odjela poslan je svojim domovima, kako bi se umanjio potencijalni rizik od pojave koronavirusa, te im je organiziran rad od kuće… Sve ovo čini se sa svrhom da svojim potrošačima proizvedu dovoljne količine hrane i lijekova, da police trgovina ne ostanu prazne i da sebi, svojim obiteljima i svojim sugrađanima osiguraju egzistenciju i sigurniju budućnost.

Sa željom da se pomogne onima kojima je u ovome trenutku pomoć najpotrebnija, Uprava i potpredsjednici Grupe Podravka pokrenuli su inicijativu prema menadžmentu kompanije da od svojih osobnih primanja izdvoje u humanitarne svrhe. Inicijativa je naišla na odličan odaziv te je prikupljeno više od 900 tisuća kuna koji će biti donirani bolnicama za nabavku prijeko potrebnih respiratora i druge nužne medicinske opreme.

„Pored toga što naša kompanija redovito humanitarno pomaže, najmanje što kao pojedinci možemo napraviti u ovom trenutku je da pored organizacije poslovanja u ovim izvanrednim vremenima i mi osobno financijski pomognemo, kako bi naš doprinos bio ugrađen u respiratore pomoću kojih ćemo nekome možda pomoći da živi ili kako bi zahvaljujući nabavci zaštitne opreme sačuvali zdravlje onih koji spašavaju živote. Ponosan sam što sam na čelu kompanije čiji radnici svesrdno pojačanim ritmom odrađuju svoje zadatke te čiji menadžment ni trenutka nije dvojio da pojedinačno odvajajući svoja vlastita sredstava bude dio ove humanitarne priče.“– istaknuo je ovom prilikom pokretač ove hvalevrijedne inicijative Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.