S utakmica Regionalne lige Lokomotiva - Podravka Vegeta u Zagrebu 12. 1 2013. // foto arhiva Zadnjih dana ožujka odigrane su četiri utakmice ženske rukometne Regionalne lige WRHL: Podravka Vegeta – Budućnost 22:25, Lokomotiva – Budućnost 27:24, Metalurg – Biseri 24:17 i Vardar – Biseri 37:20. Podravke Vegeta, koja je zahvaljujući Lokomotivinoj pobjedi nad Budućnosti ostala uoči zadnje utakmice na 1. mjestu s bodom prednosti ispred Budućnosti. Obje ekipe još igraju sa Zaječarom: Budućnost je domaćin, a Podravka Vegeta gost. Od tih utakmica ovisi i plasman Zaječara u Final Four.

Lokomotiva je u svim kombinacijama osigurala treće ili četvrto mjesto i sudjelovanje u Final Four-u, moguće je da se priključi i Metalurg (s kojim Lokomotiva ima dvije pobjede, dakle i u slučaju jednakog broja bodova i prednost na tablici), ali sve ovisi o šest neodigranih utakmica Zaječara. Podravka Vegeta i Budućnost su već od ranije sigurni sudionici. Navodno da za organizaciju Final Four-a konkuriraju Zaječar i Budućnost, a termin je s travnja pomaknut na 17. i 18. svibnja, dakle, nakon što Podravka Vegeta odigra sve utakmice domaćeg prvenstva i kupa.

Poredak, tablicu, možete vidjeti na tablici na našoj uvodnoj stranici.

Preostale utakmice ligaškog dijela natjecanja: Jagodina – Zaječar, Zaječar – Jagodina, Biseri – Zaječar, Zaječar – Podravka Vegeta, Jagodina – Vardar, Budućnost – Zaječar i Zaječar – Metalurg.

DOMAĆE PRVENSTVO: S UTAKMICOM I BODOM VIŠE VODI SAMOBOR

U domaćem prvenstvu u Ligi za prvaka 1. HRL odigrana su dva kola, u srijedu 3. travnja, igra se treće, a Samobor (kojeg je napustio sponzor, pa nosi samo ime grada) odigrao je unaprijed utakmicu 4. kola i pobijedio Zelinu 24:21. Tako na tablici s utakmicom više vodi Samobor s 5 bodova, Podravka Vegeta ima 4, Zelina 4, Trešnjevka 1, Lokomotiva 0 i Sesvete Agroproteinka 0.

U idućem kollu, u srijedu 3. travnja, igraju: Samobor – Podravka Vegeta (19,30 sati), Zelina – Lokomotiva i Sesvete Agroproteinka – Trešnjevka.

U Ligi za poredak od 7. do 10. mjesta preneseni su rezultati međusobnih susreta ekipa, pa je nakon osam kola stanje na tablici ovakvo: Koka 11, Zamet 8, Split 2012 7 i Umag 6 bodova. U idućem kolu igraju Koka – Zamet i Umag – Split 2010.

U Ligi za ostanak također su preneseni bodovi iz prvog dijela natjecanja, a poredak je: Dalmatinka 8 bodova iz 6 utakmica, Osijek 6 bodova iz 5 utakmica i Ivanić 2 boda iz 5 utakmica. Četvrti sudionik je ranije odustao od natjecanja u 1. HRL. U idućem kolu igraju Osijek – Ivanić.

S TREŠNJEVKOM VEĆ U PETAK

Utakmica 4. kola Lige za prvaka 1. HRL sa zagrebačkom Trešnjevkom igrat će se u Koprivnici već u petak 5. travnja. Naime, u subotu u Koprivnici prvenstvenu nogometnu utakmicu igraju Slaven Belupo i Split, a RK Podravka je uvijek spremna prilagoditi satnicu zbog obaveza i potreba novinara. Kako je u subotu i službena utakmica muških reprezentacije Hrvatske i Mađarske, odlučeno je da se utakmica Podravka Vegeta – Trešnjevka odigra dan ranije i tako omogući gledateljima da u subotu uživaju u drugim utakmica, uživo ili na televiziji, a novinarima da u miru prate oba koprivnička sportska događaja.

PODRAVKA LINO IGRA DOMA S DARDOM

Podravka Lino u 15. kolu 2. HRL sjever igrat će s Dardom u Koprivnici. U utorak će biti poznato hoće li to biti u neko primjereno vrijeme  u subotu, ili, pak, u nedjelju.

Nakon 14. kola Zrinski je vodeći s utakmicom manje – 23 boda iz 13 utakmica, 2. Podravka Lino 22 (iz14), 3. Pitomača 21 (14), 4. Bjelovar 17 (14), 5. Pan Đakovo 16 (14), 6. TVIN Trgocentar 15 (13), 7. Brod (i on više ne nosi ime sponzora) 7 (14), 8. Ivanec 6 (14), 9. Darda 5 (14) i 10. Đurđevac 2 boda iz 14 utakmica.

U 15. kolu igraju još Bjelovar – Brod, Pitomača – Đurđevac, Pan Đakovo – Zrinski, TVIN Trgocentar – Ivanec.