S utakmice u UmaguPodravka Vegeta doživjela je u Umagu ”bablje ljeto”: prekrasno vrijeme i na putu i na stanci za ručak u Delnicama, a osobito na morskom zraku u Umagu. Unutar dvorane isto lijepo: prejaka Podravka Vegeta u unaprijed odigranoj utakmici 4. kola 1. HRL pobijedila je Umag s +25. Umag – Podravka Vegeta 16:41 (6:21).

U prvom poluvremenu Umag je svoj prvi i drugi gol zabio u 7. i 13. minuti, U 19. minuti bilo je 3:13, u 22. 5:15 i tako do 6:21 u poluvremenu. Umažanke nisu mogle do gola preko visoke obrane Podravke Vegete, a konačnu branu golovima dala je Ivana Jelčić, koja je obranila devet lopti, od kojih neke izuzetno teške. Na drugoj strani Horvat i Pušić-Koroljević odigrale su gotovo simultanku, svaka sa po šest golova. Sanja Damnnjanović dodala je u 1. poluvremenu tri, Vesna Milanović Litre dva gola.

Trener Hrupec počeo je u drugom poluvremenu polako mijenjati sastav. Najprije su ušle Petković i Žderić, pa Kožnjak i sve ostale. Žderić je nakupila 12 obrana, a Kožnjak zabila šest. Osim Vidak sve su zabile, a i Kapitanović je obranila tri lopte.

Umag - Podravka VegetaSve u svemu Podravka Vegeta potvrdila je svoju dominaciju u ovom prvenstvu, ali i pokazala da igra čvrsto, brzo i koncentrirano bez obzira o kojem se suparniku radi. Na taj način iskazuje se i poštovanje prema drugim ekipama, a u punoj mjeri zastupljen je sportski moment.

UTAKMICA 4. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

UMAG – PODRAVKA VEGETA 16:41 (6:21)

UMAG – Dvorana Stella Maris. Gledatelja 200. Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić. Nadzornik HRS-a: Boris Kirinčić (Rijeka).

UMAG: Lekšan (-), Pandža (2+0), Pavić (7+0); Žuliček, Baksa-Marković 2, Vojić 1, Rajić 1(1), Mataija 2(1), Vidovć 1, Jajčević 2(1), Martić, Gašić 2, Špoljarić, Čorković 1, Maras 2, Bošković 3(1). TRENER: Valentino Štingl.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (11+1), Jelčić (9+0), Kapitanović (3+0); Čović 2, Kožnjak 6(1), Pongrac 1, Petković 2, Gaće 3, Damnjanović 3, Milanović Litre 4, Dragišić 2(1). Vidak, Havić 2, Tatari 3, Horvat 6(1), Pušić-Koroljević 7. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Umag 6(4), Podravka Vegeta 3(3).

ISKLJUČENJA: Umag 4 minute (Žuliček, Martić), Podravka Vegeta 4 minute (Damnjanović, Vidak).

IGRAČICA UTAKMICE: Nikica Pušić-Koroljević (Podravka Vegeta).