Rukometašice Podravka Vegete su večeras u svojoj dvorani ugostile Bjelovar, a povod je bio odigravanje utakmice, zaostalog, 6.kola 1. HRL za žene. Trener Zlatko Saračević odmarao je vratarku Juliju Dumansku te Azenaide Carlos koja ima probleme s koljenom. Prvenstvo će se nastaviti i bez Selene Milošević koja iščekuje operaciju nakon teške ozljede križnih ligamenata u utakmici s Valceom.

Podravka je ozbiljno krenula u utakmicu s obranom 6-0 gdje su Dragica Džono i mlada Ana Buljan držale sredinu. Za prvih šest minuta igre Podravka se odvojila na +5, za rezultat 6:1.

Zadržale su koprivničke rukometašice rezultatski odmak i do kraja poluvremena kada su na odmor otišle s rezltatom 18:13. Ekipa iz Bjelovara odlično se borila, posebno u prvom dijelu utakmice, čime su potvrdile zašto se nalaze u gornjem domu prvenstvene tablice.

Ipak, da im nedostaje snage pokazalo se već u drugom poluvremenu kad su domaće igračice uz odličnu reakciju obrane i vratarke Antonije Tucaković postizale lake pogotke iz tranzicije. Vrijedi spomenuti kako je nakon dosta vremena zaigrala i Ivona Mrđen koja se oporavila od operacije koljena, a jednako tako sve više možemo vidjeti i Leu Franušić koja raste iz utakmice u utakmicu i zasluženo upisuje sve veću minutažu na poziciji desnog vanjskog. Dobro razigrane Podravkašice u napadu i obrani do kraja povećavaju prednost na +9 i utakmicu privode kraju uz rezultat 33:24.

PODRAVKA VEGETA 33 (18)

BJELOVAR 24 (13)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Bez gledatelja. Suci: Miljenko Medved i Matko Murić (Varaždin). Delegat: Miljenko Komerički (Popovača).

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (11+1), Ećimović (9); Zadravec 6, Beganović, Karlovčan 4, Popović 3, Jandrašić, Džono, Milosavljević 6(2), Mrđen 2, Mugoša 4, Franušić 2, Buljan 3, Škarić 1, Zrnić 1, Tsakalou 1.

TRENER: Zlatko Saračević.

BJELOVAR: Sofić, Pokopac (7), I. Pratljačić (1); Nikšić, I. Pifar 1, Guskić 8(4), M. Pratljačić 1, Gavrić 1, Čagalj 4, Ivanda 1, N. Pifar 1(1), Madžarević 2(1), Malec 5(1), Ravenščak.

TRENER: Hrvoje Cikoja.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Bjelovar 10(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 min. (Karlovčan, Popović), Bjelovar -.

Foto: Ivan Brkić