Nikica Pušić na CerinamaPod geslom Brže, jače, više 50-ak djece i mladih obilježilo je Hrvatski olimpijski dan na koprivničkim Gradskim bazenima Cerine. U obilježavanje ovog sportskog dana uključili su se klubovi i udruge koji marljivo treniraju cijele godine na Gradskim bazenima.

Nikica Pušić na CerinamaPosjetitelji su imali priliku vidjeti prezentacije rada Male sportske škole od najmlađe skupine Bebe – ribe, pa sve do skupine predškolaraca i školaraca, demonstracije plivačkih tehnika Plivačkog kluba Cerine i prikaz plivačkih disciplina Ronilačkog kluba DŠV Šoderica , plivanje i ronjenje s monoperajom. Održano je i natjecanje u plivanju u svim disciplinama (50 m), u kojem je sudjelovao Plivački klub Cerine.

Nikica Pušić na CerinamaOsim što su se građani besplatno kupali, uživali su u bogatom programu te su imali priliku družiti se i slikati s hrvatskom olimpijkom Nikicom Pušić-Koroljević.

Cilj ove priredbe bio je poticanje djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom, promicanje vrijednosti olimpizma te poticanje građana u uključivanje u sportske aktivnosti kojima se poboljšava zdravstveno stanje i kvaliteta života.