Podravka Vegeta snimljena u GyöruU izolaciji, karanteni, među rukometašicama Podravke Vegete vlada mir. Doduše, u drugom krilu hotela su svatovi, ali sređeno je da glazba i pjevanje ne dolaze do soba, gdje noće uoči nedjeljne utakmice 2. kola B grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta – Krim Mercator.

Krim će svoje personalije otkriti tek na tehničkom mitingu u nedjelju prije podne, kada se moraju prijaviti sastavu obiju ekipa. Iako je jasno da se taktika ne može raditi preko noći, klubovi imaju pravo kriti svoje prednosti i slabosti.

Trener Neven Hrupec u treninzima prve ekipe angažirao je dvije igračice koje igraju (i u subotu su igrale u susretu s Pan Đakovom) u ekipi Podravka Lino, Nikolinu Tvorić i Andreu Božić. Kako je u Györu bilo u zapisniku 15 igračica, Hrupec je odlučio da nagradi Mladu Tvorić i ona će istrčati u susretu s Krimom. To nije, dakle, tajna. S Pan Đakovom je branila i Ivana Kapitanović, ali i ona će istrčati u nedjelju popodne. Dobro je da može braniti za drugu ekipu, a sigurno će dobiti dosta prigoda u Regionalnoj ligi.

Trener Hrupec jako je zadovoljan što je zavladala nestašica karata za utakmicu:

– Odužit ćemo se gledateljima, a u njihovu potporu na utakmici uopće ne sumnjam.

Na internetu je gledao prvi susret 2. kola B grupe U Jolidon Cluj – Györ 25:30 (13:20).

– Kao prvo, dogodilo se ono što sam očekivao: dvorana je bila puna do posljednjeg mjesta. A drugo, možda se mislilo da je Györ igrao koliko mu je trebalo, pa zato razlika nije veća, što je inače bilo realno za očekivati. Međutim, nije bilo tako. Györu nije bilo lako – kaže Hrupec.

Prema EHF-ovom izvještaju na utakmici je u dvorani Hora Demian bilo 3000 ljudi. Najbolji strijelci u Györu bile su Lekić i Löke s po 8 golova, a kod Cluja se, kao i u Ljubljani kada je dala 8, istaknula Ani Senocico sa 7 postignutih golova. U 2. poluvremenu Cluj je, kao i u Ljubljani, smanjivao razliku. Treba na to pripaziti.

Utakmica Podravka Vegeta – Krim Mercator počinje u 17,30 uz TV prijenos na HTV 2, slovenskom Sportklubu i na ehfTV.com.