Podravka Vegeta - Koka // Foto Ivo Čičin-MašanskerVaraždinke, Koka, pokisnule su u Koprivnici: u derbiju zagorske i podravske ekipe Koprivničanke su bile bolje i u 5. kolu 1. HRL pobijedile Varaždinke s 36:21 (15:8). Od početka se vidjelo da će prvakinje države i njihov trener Goran Mrđen imati lak posao, a domaćem treneru kvaliteta suparnika omogućila je, kako se to sada govori, rotirati igračice. To jest mijenjati, pa su igrale sve, a zamjene su se iskazale dobrim. Uostalom, golove jedino nisu zabile Krsnik, koja je igrala dobar dio utakmice, i Mrđen, koja je ušla s pričuvnom garniturom pred kraj susreta.

Podravka Vegeta - Koka // Foto Ivo Čičin-MašanskerKoka je imala dobru golmanicu, Janju Golubić (13 obrana), a Podravka Vegeta dvije dobre: Ivanu Kapitanović 40 minuta (8 obrana) i Mirjanu Milenković 20 minuta (7 obrana od kojih i jedan sedmerac). U Koki je najviše realizirala Domjan s položaja kružne napadačice (6), a kod Podravke Vegete golovi su raspodijeljeni. No, redosljed je: Franković 7(4), Nemaškalo i Dragišić po 5, Dežić 4 itd. U 2. poluvremenu proigrala je Franković, vrlo ugodno iznenadila je Dragišić, a Nemaškalo je sa pet od pet golova, od kojih su neki bi li ti koji su ”povukli” ekipu kad je trebalo, i četiri asistencije, ipak odskakala pristupom i učinkom.

U subotu Podravka Vegeta putuje u Mađarsku, u nedjelju igra 1. kolo Lige prvakinja s FTC-om, a u srijedu će igrati 6. kolo 1. HRL u Zagrebu s Trešnjevkom. Novi susret gledatelja i rukometašica u Koprivnici bit će iduće nedjelje. U 2. kolu Lige prvakinja stiže Thüringer.

UTAKMICA 5. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – KOKA 36:21(15:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 200. Suci: Tomislav Matić (Kostrena) i Kristian Orešković (Senj). Nadzornik HRS-a: Damir Kuti (Osijek).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (8+0), Milenković (6+1); Nikšić 3, Dežić 4, Karlovčan 1, S. Šenvald 2, Krsnik, Milošević 3, Džono 2, Nemaškalo 5, Mrđen, Papac 1, Dragišić 5, Vidak 3(1), Franković 7(2). TRENER: Goran Mrđen.

KOKA: Dominić (0+-), Golubić (13+0); Jalušić 1, Varšić, Poljak 4, Jambriško, Vrček 2, Domjan 6, Pasarić, Babić 2(1), Furjan, Vujević, Balajić, Tomić 3, Halili 3, Zadravec. TRENER: Vladimir Canjuga.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Koka 2(1)

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Krsnik), Koka 2 minute (Tomić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta).Podravka Vegeta - Koka // Foto Ivo Čičin-Mašansker