U Podravkinom restoranu ‘Štagelj’ održan je zajednički prijem gradonačelnika Mišela Jakšića i župana Darka Korena za članice, Upravu i Nadzorni odbor Rukometnog kluba Podravka. Povod ovog okupljanja bio je nedavni plasman RK Podravka Vegete u grupnu fazu EHF Lige prvakinja. Europski rukomet ponovno se vratio u grad Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju pa su Grad i Županija odlučili zajednički čestitati svima koji su svojim doprinosom sudjelovali u ovom velikom rezultatu. Na ovaj su se način i Grad i Županija odlučili zahvaliti igračicama RK Podravka Vegete, stručnom stožeru i treneru Zlatku Saračeviću na čelu sa sportskom direktoricom Mirandom Tatari Šimunović, Nadzornom odboru RK Podravke s.d.d. na čelu s predsjednicom Ljiljanom Šapinom te zaposlenicama Kluba na čelu s direktoricom Božicom Palčić. Na početku svečanosti svim prisutnima se obratio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vaš uspjeh i ulazak u Ligu prvakinja uistinu puno znači i gradu i županiji, a uz to što popularizira sport među mlađim generacijama taj je uspjeh i velika promocija za ovaj kraj. Rukometni klub Podravka Vegeta uz grad Koprivnicu vežemo dugi niz desetljeća, a Koprivnica je i u tim nekadašnjim vremenima rasla kao što su i rasli sportski rezultati. Ja vam od srca želim da i dalje nosite dres našeg velikog ponosa, našeg grada Koprivnice i naše Podravine i Prigorja – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalivši se direktorici RK Podravke s.d.d. Božici Palčić te tajnici kluba Ljerki Vresk na dugogodišnjoj predanosti Klubu uz posebne pohvale treneru Zlatku Saračeviću i cijelom stručnom stožeru te igračicama. 

Župan Darko Koren je u uvodnom govoru istaknuo zadovoljstvo velikim rezultatom koji je ponovno osigurao nastup RK Podravka Vegete u europskim utakmicama. Unatoč tome što zajednički prijemi nisu svakodnevni za ovakvu su priliku odlučili okupljanje napraviti na jednom mjestu, u obiteljskoj atmosferi.

Ovako nešto činimo samo za one najbolje, a to ste vi. Izuzetno je bogata povijesna ostavština našeg Kluba, a sportski duh uvijek teži najboljem. Promijenila su se i vremena i okolnosti pa je u današnje vrijeme teže postići vrhunske rezultate no treba tome težiti. Ovaj uspjeh koji ste već sada postigli daje nekakav zalog i garanciju da se imamo pravo nadati i vjerovati u najveće sportske uspjehe. Ja se ne sjećam kada je zadnji puta bila onako ispunjena dvorana kao što je to bilo sada – kazao je župan Darko Koren uz pohvale svim zaposlenicima Kluba, treneru, igračicama, Nadzornom odboru te glavnom sponzoru Podravki.

S nekoliko se riječi obratila i direktorica Rukometnog kluba Podravka s.d.d. Božica Palčić s obzirom da je predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Ljiljana Šapina bila službeno odsutna. 

Zahvaljujem se gradonačelniku, županu, gradu i županiji na ovom prijemu, lijepim riječima, ali i podršci koju nam dajete. S obzirom da već dugo godina nismo bili prisutni u Europi vjerujem da je ovo jedan dobar put da naš Klub vratimo na europsku rukometnu kartu, među najbolje ženske klubove u Europi. Vjerujem da u ostvarenju tih sportskih ciljeva na čelu s trenerom i stručnim stožerom možemo uspjeti jer imamo lijepu priliku da napravimo rezultat u Ligi prvakinja ili u Kupu EHF-a. Naravno u ostvarenju tih naših ciljeva i dalje nam je potrebna suradnja i podrška našeg glavnog sponzora Podravke , ali i podrška grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije – kazala je direktorica Palčić koja ističe kako je zajednički cilj ostvariti rezultat koji će biti na ponos Kluba, sponzora, ali i grada i županije. 

Kapetanica ekipe Dragica Džono zahvalila se na velikoj podršci u ime cijele ekipe.

Nadam se da ćemo se za dva mjeseca ponovno okupiti u istom društvu da proslavimo ulazak u drugu fazu Lige prvakakazala je Džono. 

42264905 1092076774292450 866357146269253632 n

42058516 490218678122344 1602692661687353344 n