Prije treninga u Kragujevcu // Foto Goran VeselinovićPodravka Vegeta je u Kragujevcu u Srbiji. Smještaj sudionika kvalifikacijske grupe 2 za ulazak u Ligu prvakinja je u spomen parku Šumarice u istoimenom hotelu, uz koji je i dvorana za trening. Na put je pošlo 14 igračica (Čović i Dragišić su oporavljenice): golmanice Jukić, Kapitanović, Milenković, zatim krila Nemaškalo i Oremović (lijevo) te Nikšić i Maljak (desno), pivoti Džono i Šenvald uz vanjske Elez, Trifunović, Vidak, Tatari i Živković.

Put iz Koprivnice trajao je 10 sati, uz dva sata potrošenih na ručak u Vukovaru, granične prijelaze i okrepu na benzinskoj crpki.

VESELO PUTOVANJE

Iako su se dan ranije vratile iz Samobora oko ponoći, raspoloženje među igračicama i u stručnom štabu bilo je dobro.

Na ulazu u restoran ”Nada” u Vukovaru, gdje se ručalo, Jelena Trifunović se nasmijala:

– Vidi, restoran je simboličnog imena!

Nada! Naravno da je ima sve dok utakmice ne završe. Dobro je da cure razmišljaju o tome.

Uvijek raspoloženi trener Goran Mrđen na granici je razveselio novim štosom.

– A, evo i muškog! Na kakvoj ste vi funkciji? – pitali su naši graničari Mrđena nakon što su ispred njega putovnice pokazale četiri djevojke.

– Ja sam onaj kojeg smjenjuju, ako ove zaribaju.

No, dobro, bilo je rečeno sočnije.

U busu je već poznat njegov štos pri dolasku na granicu:

– Ajde pripremite putovnice i tri pasoša – misleći na naše strankinje Živković, Milenković i Trifunović.

Tu je najsretnija bila Ana Nikšić, jer se mogla izgrliti s ocem, jer joj obitelj živi u Vukovaru.

Od granice do Kragujevca preko Beograda ispred autobusa su se etapno izmijenile tri policijske ekipe u patrolnim vozilima i dopratile Podravku Vegetu do vrata hotela. Nije prvi puta, to je koordinirano s našim MUP-om. Izuzetna korist od toga bila je protočnost vožnje kroz prometno zagušen Beograd, jer rotirke, stop palica i vožnja po interventnim trakama dale su prednost, ali i lagodnu vožnju sve do odredišta.

VESELI TRENING

Pri odlasku na trening vaš potpisnik je uspio pokvariti fotoaparat. Kamera je pala i pokvario se objektiv. Nepuotrebljiv. Kud baš sada. A osobno je vlasništvo: stara škola radi sve vlastitim tehničkim sredstvima. Valjda neće pasti i laptop. Klupski su još malo mokri…

Trening je održan odmah nakon dolaska u dvorani uz hotel. Trener Mrđen glasno je izrazio zadovoljstvo pristupom djevojaka treningu, jer nisu sjedile i čekale, nego su spontano zaigrale odbojku i košarku. U tome su sudjelovali i treneri, a onda su se lopte prihvatile i direktorica Božica Palčić i tajnica Ljerka Vresk.

Prije treninga slikanje je obavljeno s Turkovim mobitelom, a ulogu fotorepotera preuzeo je domaćin, inače poznati rukometni trener, Goran Veselinović.
Kad je krenuo trening, najprije se trčalo krugove u dvorani. Treneri su, uz Mrđena i Turk i Trajkovski, naravno i fizioterapet Savić, zajedno s igračicama trčali u solidnom tempu. Onda je odlučila trčati i tajnica, a potom, samo u čarapama, i direktorica. Psihologinja Bojana Jeličić sve je marljivo snimala video kamerom.

Kako je vaš potpisnik ostao jedini mirnostojeći, ogledavajući što učiniti s pokvarenim fotoaparatom, kapetanica Tatari to nije mogla mirno gledati, već je zajedno s curama agitirala da i novinar trči s njima. Na opće iznenađenje ”maratonac” je stao na čelo i istrčao ”počasni krug” u ravnopravnom tempu treninga, ali su Tatari i Džono trčale sa strane da u slučaju pada u nesvjest prihvate posrnulog novinara, a znate kako stojimo s kadrovima.
Nakon toga usljedio je pljesak, jer, u krajnjoj liniji, da se nešto dogodilo ne biste čitali ovaj tekst.

U petak je novi trening, ali u dvorani Mladost Jezera u kojoj će se u subotu i nedjelju igrati kvalifikacije za Ligu prvakinja. Podravkinu polufinalnu utakmicu s norveškim Byasenom možete gledati na računalu na adresi: http://www.laola1.tv/en-int/live/byasen-trondheim-hc-podravka-vegeta/223474.html

Pozdrav iz Kragujevca

Ivo Čičin-Mašansker, urednik www.rk-podravka.hr