Podravka Vegeta u Fleury les Aubraisu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta nije imala putnih problema do Orelansa u Francuskoj, gdje u nedjelju od 17,30 sati (HTV4) igra utakmicu 4. kola EHF Lige prvakinja s domaćinom, Fleury Loiret Handball. Problem je jedino bio na polasku u subotu u 5,30 ispred zgrade gimnazije, jer su sva vrata bila zaključana, a trebalo je iz svlačionica uzeti lopte. No, i to je riješeno (a nije prvi puta da dolazi do nesporazuma).

Fleury les Aubrais, trening // Foto Ivo Čičin-MašanskerGužvu na čekiranju u Zračnoj luci Zagreb riješila je Dora Krsnik: preko poznanice tri su šaltera osigurana za Podravkinu ekipu.

Slijetanje u Zračnu luku Charles de Gaule na sjeveru Pariza uslijedilo je nakon sat i 50 minuta leta, a autobus domaćina vozio je do Orleansa (130 km južno od Pariza) točno dva sata. U 14 sati ekipa je bila u hotelu Ibis u središtvu Orelansa.

Mrđen, Trajkovski i Marošević, trenerski trio u Fleuryju // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrvi trening održan je u subotu od 19 do 20,15 sati u sportskoj dvorani u Fleury les Aubraisu u kojoj Fleury igra utakmice domaćeg prvenstva (800 mjesta). Zamijetili smo transparente: ”Fleury lesAubrais grad sporta”, potom ”Sportski grad” i ”Grad cvijeća” (francuski: le fleur – cvijet). S druge strane navijački stalni transparent: Vi ste na području Pantera; snaga, privrženost, čast”.

Trening je bio živahan, s puno trke, a trčala je i puno krugova istrčala i d. irektorica Božica Palčić pod paskom kondicijskog trenera Alena Marošević. Morala je i vježbati na parteru (vidi sliku)Božica Palčić susrela se i sa starom znanicom iz aktivnih rukometnih dana: Irina Polenova pomoćna je trenerica u Fleuryju, a igrala je u Volgogradu i u ruskoj Zvezdi.

Ekipu je na treningu posjetila bivša igračica Ivanić Grada i Lokomotive Edita Janeš, koja je igrala i u Francuskoj, zbog ozljeda se prestala aktivno baviti rukometom, ali trenira atletiku s djecom s poteškoćama u razvoju. Dolazak ekipi iz domovine lijepa je gesta.

Prije treninga igračice i vodstvo pozirali su za skupnu fotografiju za našu web stranicu i Facebook te za francuskog fotoreportera Laurenta Coursimaulta.

Irina Polenova i Božica Palčić // Foto Ivo Čičpin-MašanskerTrenutno se vodi mali rat oko obroka, jer domaćini se doslovice nisu iskzali ručkom gdje je glavno jelo bilo riža i nekakav kosani krvavi odrezak, bez salate. Večera malo bolja (lazanje, salata, voće, jogurt).

Marošević i Palčić vježbaju // Foto Ivo Čičin-MašanskerU nedjelju trening je od 11,30 do 12,30, ali u Palači sportova u Orelansu, gdje će se igrati utakmica, nakon koje se ekipa vraća iz Pariza u Zagreb i Koprivnicu poslije podne.