Kike Elez u Ërdovom dresu // Foto Ivo Čičin-MašansskerHrvatska rukometna reprezentativka, vanjska igračica, Kristina Elez (prije udaje Franić) vratila se u naš klub u kojem je još kao dijete počela svoju rukometnu međunarodnu karijeru. Danas, u četvrtak prije podne, direktorica RK Podravke Božica Palčić i Kristina Elez potpisale su u Solinu jednogodišnji ugovor i time je, što se dolazaka u klub, ”kvota” ispunjena. Potraga za igračicama bila je stresna, jer zahtjevi pojedinih kandidatkinja nisu bili u skladu s trenutnim stanjem u rukometnim klubovima, tražilo se (menadžeri) malo više od realnog.

Nakon potpisivanja ugovora Božica Palčić izrazila je zadovoljstvo, smatrajući da ćemo imati jaču ekipu nego prošle sezone i da bi mogla igrati ozbiljniju ulogu u europskom natjecanju bilo Ligi prvakinja, bilo EHF kupu.

Ne računajući mlade igračice za koje će se trener odlučiti, do početka priprema za iduću sezonu, ugovore za imaju golmanice Mirjana Milenković, Ivana Kapitanović i Antonia Jukić, kružne igračice Andrea Čović i Dragica Džono, desno krilo Ana Nikšić, lijevo krilo Ekatarina Nemaškalo i vanjske igračice Miranda Tatari, Kristina Elez, Ivana Dragišić, Jelena Živković i Jelena Trifunović.

Ostale igračice bit će iz Podravkinog pogona, moguće je i vraćanje s posudbe. Vesna Milanović Litre potpisala je za europske prvakinja Györ, Dina Havić i Tina Gavranić slobodne su igračice, ističe im ugovor, Iva Pongrac nije prihvatila ponuđene uvjete. Došle-otišle, rubrika je ”aktivna” kao i svake godine.

O KRISTINI ELEZ

Kristina Elez nakon kaljenja u Podravkinu podmlatku za prvu ekipu Podravke nastupila je u Ligi prvakinja u sezoni 2002/2003. i igrala je do kraja sezone 2008/2009. Nakon toga otišla je u Krim Mercator, a iste 2009/2010. sezone u francuski Metz. U sezoni 2011/2012. vratila se u Krim, a 2012/2013. odigrala je u mađarskom Érdu. Prošlu sezonu igrala je u ruskom Rostov-Donu. Sada, nakon pet godina, vraća se u Koprivnicu.

Iako je u prvoj ekipi igrala prije punoljetnosti u sedam godina u europskim natjecanjima odigrala je za Podravku 70 utakmica i zabila 182 gola (Liga prvakinja 70/112, Kup pobjednika kupova 18/59, EHF kup 10/21). Efikasna je bila i u klubovima u kojima je nastupala poslije Podravke. Tako je za Metz postigla 24 gola u Ligi prvakinja, a 47 u Kupu pobjednika kupova. U Krimu je u Ligi prvakinja postigla 41 gol, a u Érdu u EHF kupu 19 te za Rostov-Don u Kupu pobjednika kupova 12 golova. Ukupno u Europi 325 golova.

Dobro nam došla natrag, Kike!