Ana Samaržija prima cvijeće od Olivije Jakupec // Foto Robert ŠoštarićNa završnoj svečanosti 10. Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo, u čast stvaratelja modernog rukometa u Koprivnici, Hrvatskoj i šire, nagrađene su sve ekipe i uspješne pojedinke. Supruzi Josipa Samaržije Ani Samaržiji u znak počasti buket cvijeća predala je predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d Olivija Jakupec. Ne treba zaboraviti da je turnir pod tim imenom pokrenut uz dozvolu obitelji Samaržija i da je tako obostrano za dugo vrijeme sačuvana uspomena na velikog sportskog učitelja.

Suci Hunjadi i Zečević i direktorica Božica Palčić // Foto Robert Šoštarić
Redom, potom, priznanja i darovi stizali su u ruke sportašica. Ali i sudaca (slike su poredane redom odozgo prema dolje). Tako je darove iz ruku direktorice RK Podravke s.d.d Božice Palčić primio sudački par iz Zagreba Igor Hunjadi i Marijo Zečević, dok su braća blizanci Davor i Zoran Lončar iz Varaždina morali otići ranije. Nisu ostali zakinuti: dobili su darove kao znak pažnje organizatora prije odlaska.
Najefikasnija Tetyana Trehubova i Mišel Jakšić // Foto Robert Šoštarić
Zamjenik gradonačelnice Koprivnice Mišel Jakšić potom je predao priznanja najuspješnijim pojedinkama.
Za najviše postignutih golova (29) priznanje je primila Tetyana Filkova Trehubova, igračica Iuvente Michalovce, ekipe koja je prvak Slovačke i ove će sezone nastupati u EHF kupu u konkurenciji 46 europskih ekipa.
Najbolja golmanica Katarina Tomašević s Mišel Jakšićem // Foto Robert Šoštarič.
Za najbolju vratarki proglašena je golmanica FTC Rail Cargo Hungaria Katarina Tomašević koja je najbolje branila baš u susretu s Podravkom Vegetom.
Najbolja igračica turnira Selena Milošević i Mišel Jakšić // Foto Robert Šoštarić
Mišel Jakšić predao je nagradu i najugodnijem iznenađenju turnira i ekipe Podravke Vegete novopridošloj Seleni Milošević (došla je iz Zameta), koja je odlično odigrala na položaju srednje vanjske igračice, ali ne samo na tom mjestu, već i na svim vanjskim pozicijama. Uz to zabila je i 18 golova.
Pehar Iuventi za četvrto mjesto predala je Ana Samaržija // Foto Robert ŠoštarićIuventa // Foto Robert Šoštarić
Na kraju je Ana Samaržija predala pehare za osvojena mjesta. Iuventa Michalovce primila je pehar za osvojeno 4. mjesto s jednim bodom. Treće mjesto također s jednim bodom, ali boljom gol razlikom osvojio je Krim Mercator, koji je morao otputovati ranije iz tehničkih razloga koju nameće dozvoljena satnica vozačima autobusa.
Drugo mjesto Podravke Vegete: Dragica Džono i Ana Samaržija // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta // Foto Robert Šoštarić
Za drugo mjesto Ana Samaržija predala je pehar novoj kapetanici Podravke Vegete Dragici Džono. Nakon dva četvrta mjesta na turnirima u Michalovcima i Budimpešti osvojeno drugo mjesto je napredak, pogotovo u konkurenciji s dva sudionika Lige prvakinja, Krim Mercatorom i FTC-om, koji je, uostalom, u istoj grupi s Podravkom Vegetom. Zato su njihova dva dosadašnja susreta izuzetno zanimljiva sa čisto sportskog taktičko-tehničkog rakursa.
Zita Szucánszki i Ana Samaržija, pehar FTC-u za 1. mjesto // Foto Robert Šoštarić
I, konačno, za 1. mjesto iz ruku Ane Samaržije pehar je primila kapetanica FTC-a Zita Szucsánszki. FTC je zasluženo osvojio turnir, jer im ostale ekipe nisu bile dorasle u kvaliteti i fizičkoj spremi, ali Podravka Vegeta na dva turnira dobro se nosila s mađarskim prvakinjama.

Pobjednik Bepa 2015. FTC // Foto Robert ŠoštarićNa kraju priznanje publici, koja nije kazališna, već je vjerna, dolazi na utakmice, razumije se u rukomet, a i navija. I pljeskom i povicima. Uostalom amtosfera otvorenja i završnice ne bi bila tako lijepa bez njihovih dlanova.
Tako je završila svečanost zatvaranja i ujedno i zaokružena glavna svečanost, 60 godina ženskog rukometa u Koprivnici i kluba.

Svi rezultati turnira:

1. kolo

Krim Mercator – FTC Rail Cargo Hungaria 30:41 (12:23)

Podravka Vegeta – Iuventa Michalovce 32:23 (18:11)

2. kolo

Iuventa Michalovce – FTC Rail Cargo Hungaria 22:39 (12:19)

Podravka Vegeta – Krim Mercator 31:26 (16:10)

3. kolo

Krim Mercator – Iuventa Michalovce 37:37 (21:18)

Podravka Vegeta – FTC Rail Cargo Hungaria 20:26 (15:14)

KONAČNI POREDAK

1. FTC 3 3 0 0 106: 72 6

2. Podravka 3 2 0 1 83: 75 4

3. Krim 3 0 1 2 93:109 1

4. Iuventa 3 0 1 2 82:108 1