Sa sastanka u Županiji U sjedištu Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak dvojice zamjenika župana Ivana Pala i Darka Sobote s direktorom marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvijom Njirićem. Najavljena je suradnja u organizaciji završnice Hrvatskog rukometnog kupa za žene u kojem će vjerojatno sudjelovati i prošlogodišnja pobjednica Podravka Vegeta (21. i 22. travnja). Isto tako završnica prvenstva za djevojčice (1998. godište i mlađe) vjerojatno bi se održala od 19. do 22. travnja u Đurđevcu i okolnim općinama.

Utakmice završnice kupa (polufinale i finale) igrale bi se u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Đurđevcu, a utakmice prvenstva za djevojčice bi se, osim u Đurđevcu, igrale i u dvoranama okolnih mjesta koje imaju za to primjerene uvjete: Novigradu Podravskom, Virju, Goli i Molvama. Predviđeno je da sudionice natjecanja budu smještene u hotelu Picok u Đurđevcu.

Već je ranije postignut načelni dogovor oko suorganizacije svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu 2014.

Zamjenik župana Ivan Pal izrazio je zadovoljstvo zbog toga što se tako značajna i atraktivna natjecanja pripremaju na području Koprivničko-križevačke županije, jer time se postavlja temelj bolje suradnje sa sportskim kolektivima, ali i još veće popularizacije rukometa među mladima, kaže se u priopćenju iz Županije.