Larissa (14) i Dora (15) Kalaus - najviše golova // Foto arhiva RK PodravkeJutros, u srijedu, odigrana je utakmica 4. kola trećeg dana završnice kadetskog prvenstva Hrvatske i prema ocjeni promatrača počelo je odličnom i do kraja neizvjesnom utakmicom Splita 2010 i Podravke. Podravka je pobijedila tijesno, 18:17 (9:5), ali su Krajačićeve djevojke ovom pobjedom osigurale polufinale, tj. plasman među četiri najbolje ekipe. Odlične borbene Spličanke zamalo su zagorčale život Podravkinim kadetkinjama. Iako je Podravka vodila cijelu utakmicu, Spličanke su odličnom obranom pod kraj sustigle Podravku te imale 12 sekundi do kraja za izjednačenje, ali ipak nisu uspjele.

Pobjedi su znatno pridonijele, zabivši najviše golova, sestre Kalaus, Larissa 7, Dora 6(1).

Poslije podne, u 15 sati, Podravka igra zadnju utakmicu prednatjecanja sa Zametom. Pobjednik će u polufinalu igrati s drugoplasiranom ekipom iz A grupe, a poraženi s prvoplasiranom. U 12 sati Lokomotiva i Zrinski u međusobnoj utakmici odlučuju tko će biti prvi ili drugi u skupini. U svakom slučaju, Podravkine kadetkinje u četvrtak očekuje utakmica polufinala, zatim za 1. ili 3. mjesto, a onda i polufinale Hrvatskog kupa s Lokomotivom. Tri u jednom danu u zgusnutom raposredu, na što je Podravka unaprijed upozoravala.

UTAKMICA 4. KOLA B GRUPE ZAVRŠNICE KADETKINJA

SPLIT 2010 – PODRAVKA   17:18 ( 5:9)

SPLIT 2010: Mijoč, Zelić 2, Galić 1, Čulap, Buzov, Gudelj 4(2), Matijaš, Jurlin 1, Selak, Jurko, Cvitanović, Krolo 4, Štrbac 4, Čosić 1, Zelić. TRENER: Frano KOVAČ.

PODRAVKA: Markanović, Krmpotić; Ljubić, Karlovčan, Pejak, Papac, Mrđen 3(2), Polančec, Zagorščak, S. Šenvald 1, Kalaus 7, D. Kalaus 6(1), Dušak, Pavlović, Maljak, A. Oremović 1. TRENER: Branko KRAJAČIĆ.

(Prema www.zrk-umag.hr)